Entra-sjefen går av etter uenighet

Røk uklar med styret som strategien videre.

HAR FORLATT ENTRA: Kyrre Olaf Johansen har forlatt ledelsen i eiendomsselskapet Entra etter å ha røket uklar med styret. <br/>
HAR FORLATT ENTRA: Kyrre Olaf Johansen har forlatt ledelsen i eiendomsselskapet Entra etter å ha røket uklar med styret.

Administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen har bedt om å fratre sin stilling i det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom.

Bakgrunnen er at det har oppstått uenighet om enkelte strategiske valg mellom han og styret.

- Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan si så mye om dette. Dette er noe vi har blitt enige om, sier styreleder Grace Reksten Skaugen i Entra til E24. 

Hun sier at Johansen har bidratt til å styrke selskapets finansielle stilling, gitt det en god finansiell plattform og soliditet.

Entras styreleder legger til at selskapet under hans ledelse posisjonert seg innenfor miljø og at det har styrket sitt omdømme.

- Vi var uenige

Johansen, som har ledet Entra siden 2008, har allerede har gått av. 

-  Vi var uenige om enkelte strategiske valg og da ba jeg om å fratre, sier Kyrre Olaf Johansen til E24. 

Han vil ikke utdype ytterligere hva uenigheten består i eller om hvor lang tid det har vært uenighet.

Nåværende viseadministrerende direktør Rune Olsø er konstituert som ny administrerende direktør. Han har arbeidet i Entra siden 2005 og vært viseadministrerende direktør siden 2010.

Etablert i 2000

Entra er et av landets ledende eiendomsselskaper og eier over en million kvadratmeter.  Selskapet ble etablert 1. juli 2000, da den konkurranseutsatte delen av Statsbyggs eiendommer ble skilt ut som et eget aksjeselskap.

Entras hovedformål er å tilby lokaler for å dekke statlige behov og å drive ut fra forretningsmessige prinsipper.

Konsernet har rundt 175 ansatte, hovedkontor i Oslo og er inndelt i regionene Oslo-Sentrum, Stor-Oslo, Sør - og Vestlandet og Midt-Norge. Staten, ved Nærings- og handelsdepartementet, eier Entra.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå