Foreslår at flere bør eie fremfor å leie bolig

Kommunalministeren mener flere som sliter med å komme inn på boligmarkedet må få hjelp.

Flere vanskeligstilte på boligmarkedet bør få hjelp til å eie egen bolig i stedet for å leie, foreslår et utvalg som har vurdert den sosiale boligpolitikken i årene framover.

– Dagens leiemarked kan forsterke problemene for vanskeligstilte. For mange vil boligeie derfor være et både bedre og rimeligere alternativ, heter det i innstillingen, som ble overlevert kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) torsdag.

LES OGSÅ: - Uroen bremser ikke boligprisene

Utvalget kommer med flere forslag som skal bedre situasjonen for vanskeligstilte på boligmarkedet. For å sette flere i stand til å eie egen bolig, foreslås mer fleksibel bruk av startlån, boligtilskudd og tapsfond.

Det bør legges til rette for et boligsosialt løft i kommunene, og i det private leiemarkedet bør det stimuleres til større innslag av seriøse og profesjonelle utleiere.

– Dette kan eksempelvis være private utleiere med en tydelig, sosial profil, som leier ut til utsatte grupper eller personer med lave inntekter, foreslår utvalget.

Kommunalminister Navarsete sier i en kommentar at hun liker særlig godt forslaget om at mange flere må få mulighet til å eie sitt eget hjem. Hun lover å se nærmere på tiltak som kan gjøre dette mulig.

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå