Kiwi-gründer bladde opp 28 millioner for Moltzau

Kiwi-gründer Terje Navjord kom rederparet Moltzau til unnsetning med 28 millioner kroner da parets praktvilla ble begjært tvangssolgt.

UVURDERLIG HJELP: Kiwi-gründer Terje Navjord (57) spyttet ut 28 millioner for å hjelpe rederparet Moltzau å kjøpe tilbake villaen sin fra tvangssalg.
UVURDERLIG HJELP: Kiwi-gründer Terje Navjord (57) spyttet ut 28 millioner for å hjelpe rederparet Moltzau å kjøpe tilbake villaen sin fra tvangssalg.

Ragnar Moltzau jr. (71) og hans kone Aase Marie Moltzau (69) hadde i mange år forsøkt å unngå økonomisk ruin. Parets private enebolig på Ullern ble stilt som sikkerhet overfor Nordea og redekollega Axel C. Eitzen, som bidro i forsøket på å redde familieselskapet Moltzau Tankrederi. Da rederiet gikk konkurs begjærte kreditorene tvangssalg av familiens villa. 

Navjord kjenner ikke rederparet personlig, men ønsket å hjelpe dem da en felles bekjent han har full tillit til tok kontakt angående den fortvilte situasjonen for rederparet Moltzau, skriver Dagens Næringsliv.

Holdt fingrene av fatet

Ragnar Moltzau jr. forteller at flere var interesserte da Ullern-villaen på 859 kvadrat lå ute på tvangssalg, men at de fleste innad miljøet lot være å gi bud av respekt for situasjonen.

- De syntes situasjonen var såpass håpløs og grotesk at de holdt fingrene fra fatet. Det var kun en annen som la inn bud på huset og han var spekulant. Han var ikke endel av miljøet, for å si det rett ut, og dermed ga han bare blanke blaffen. Det endte godt takket være Navjord og forbindelsen der, sier han til Dagens Næringsliv.

I tolvte time utbetalte altså Kiwi-gründeren 28 millioner for å redde familiens hjem.

- Uvurderlig hjelp

Rederparet Moltzau betaler verken leie eller nedbetaler lånet fra Navjord. Men hvis villaen selges forteller Navjord at det er vanlig bankrente som påløper, og at en eventuell gevinst av salget holdes utenfor nedbetalingen av kjøpesummen på 28 millioner.

- Vi fikk en hjelp som var uvuderlig i den situasjonen vi var i. Navjord er en behagelig og hyggelig mann, sier Moltzau jr.

Les også:

2.500 kastet ut av boligen i fjor

Stadig flere begjæringer om tvangssalg

Undersøkelse: Hver tredje Oslo-boer vil flytte

På forsiden nå