Jan Tore Nordahl (54) fikk drømmehus til superpris

For nesten 500.000 kroner under takst, fikk Jan Tore Nordahl Spania-perlen han hadde drømt om.

GJORDE KUPP: Jan Tore Nordahl betalte 65.000 euro under takst for familiens feriehus i Rojale ved Alicante i Spania.
GJORDE KUPP: Jan Tore Nordahl betalte 65.000 euro under takst for familiens feriehus i Rojale ved Alicante i Spania.

Stadig flere nordmenn kjøper feriebolig i utlandet. I 2001 hadde SSB registrert 7.800 eiendommer eid av nordmenn, mens tallet i 2010 var på hele 46.400. Det er en seksdobling på ti år, og ifølge eiendomsselskapene er pågangen fortsatt stor.

En av mange nordmenn som nylig har kjøpt hus sør i Europa, er Jan Tore Nordahl.

I ett år hadde Nordahl og tenåringsdøtrene vurdert å bytte ut sommerstedet i Bohuslän i Sverige med en solfylt sommerperle i Spania.

- Etter tre somre med 13 grader og regn, besluttet vi at vi heller ville ha en «hytte» et sted hvor det var større sannsynlighet for å oppleve sol og sommer, sier han til E24.

Nordahl har også truffet godt med kjøpet, for som E24 skriver i dag, har prisene på feriebolig stupt under gjeldskrisen i Europa.

VIL DU KJØPE FERIEBOLIG I UTLANDET? SLIK GÅR DU FREM!

25 EKSEMPLER: Her kan du gjøre et boligkupp

Grundig research

I september reiste han en uke til Marbella og møtte flere meglere som viste ham en rekke ulike prosjekter. Deretter dro han til Costa Blanca.

- Vel hjemme igjen vurderte jeg på nytt det som virket mest interessant. Jeg opprettholdt kontakt med de mest seriøse meglerne, sier Nordahl, som i november reiste tilbake til Spania for å skrive kontrakt.

Valget falt på Rojales, som ligger en halvtime sør for Alicante. Her kjøpte han en tomannsboligen med stue, kjøkken, tre soverom, to bad og basseng.

- Det var mest på grunn av klimaet at vi valgte å kjøpe nettopp her, men det er klart at billig marked og billig euro også var viktige faktorer, sier han.

Har du Sydens beste feriehus? Send inn bilde og fortell!

Knallpris

For huset betalte han 210.000 euro, eller litt i underkant av 1,6 millioner kroner. Det var 65.000 euro, altså nesten en halv million kroner under takst.

Han har registrert at en rekke boliger har falt mye i pris, men mener mange av de som har falt mest er gamle bygg av variabel kvalitet og med dårlig beliggenhet.

- De nyere boligene med god kvalitet og bra beliggende har holdt seg langt bedre i pris enn markedet for øvrig. Det som er bra, og som folk vil ha, selger og holder seg bedre i pris, sier han.

Hans beste tips til andre som er på leting etter bolig i utlandet, er å være selektiv når det kommer til meglere.

- Å bruke en megler som snakket spansk, var det viktigste valget jeg tok. Lokale meglere, med ti års erfaring og som snakket både norsk og spansk og som innga stor tillit, var definitivt avgjørende for mine valg, sier han.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå