Klarer ikke å redde Notar alene

Hovedaksjonær trenger drahjelp fra andre investorer.

Kosmetikkongen og hovedaksjonær i Notar, Terje Stykket, kjøpte i februar 55 prosent av kjeden for omlag 50 millioner kroner. Nå trenger kjeden, ifølge Finansavisen, flere titalls millioner kroner for å hindre konkurs.

- Vi trenger en helhetsløsning. Markedet er helt borte og vi har problemer med å sikre driften, sier han og avslører at han ikke har mulighet til å stå for hele beløpet selv.

- Da hadde det ikke vært nødvendig å få med andre investorer, forteller han til Finansavisen.

Les også: Krisemøte i natt

Kan gå mot nedleggelse

Notar fikk mot slutten av forrige uke store problemer da hovedbankforbindelse Nordea stengte selskapets drifts-og lønnskonti. Dette medførte en umiddelbar likviditetskrise for meglergiganten. Ansatte ved 24 Notar-kontorer fikk ikke utbetalt lønn fredag.

I slutten av oktober meldte Notar om store nedskjæringer i meglerstaben, og det ble bestemt at 26 kontorer skal legges ned. I tillegg har 18 kontorer blitt lagt ned tidligere i år. Terje Stykken ser ikke bort fra at det kan gå enda verre.

- Alt er mulig nå, har han tidligere svart på Finansavisens spørsmål om nedleggelse.

I går ettermiddag kunne styreleder Per Christian Voss fortelle at beslutningen om de må begjære oppbud eller ikke, må komme i løpet av maks et døgn eller to.

Les også: Nedringt av nervøse kunder.

Til forsiden

På forsiden nå