Norges dyreste bolig har skjeggkre

Selv i de mest eksklusive objektene, er det insektproblematikk.


<p><b>BELEMRET:</b> Krafttrader Einar Aas eier to toppleiligheter i Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo, som nå skal selges. Det er oppdaget skjeggkre på ett, kanskje to, baderom.</p>

BELEMRET: Krafttrader Einar Aas eier to toppleiligheter i Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo, som nå skal selges. Det er oppdaget skjeggkre på ett, kanskje to, baderom.

Kraftinvestor Einar Aas må selge leiligheten på Tjuvholmen i Oslo, etter å ha gått på en av Norgeshistoriens største taps-smeller.

Leiligheten har en prislapp på 70 millioner kroner, noe som gjør den til Norges dyreste til salgs på det åpne markedet akkurat nå.

Men i likhet med så mange andre norske boliger den siste tiden, er det funnet skjeggkre i luksuskåken.

– Det ble registrert et skjeggkre i baderommet på gulvet ved dusjen, heter det i salgsoppgaven.

Finansavisen omtalte dette først

Vanskelig å bli kvitt

Det lille insektet er vanskelig å bli kvitt, og E24 har omtalt flere saker hvor kjøper har fått avslag på prisen etter funnet av det lille dyret.

I Bergen tingrett ble en selger dømt til å betale over 350.000 kroner etter at kjøperen fant skjeggkre ved innflytting.

I helgen ble det kjent at toppblogger Jørgine «Funkygine» Vasstrand har går til sak mot selger etter at insektet ble påvist i boligen hun kjøpte. Ifølge Dagens Næringsliv ber Vasstrand om et prisavslag på 634.000 kroner.

 <p><b>LUKSUS:</b> Bildet viser en av flere balkonger på Einars Aas luksusleilighet på Tjuvholmen i Oslo. Bildet er fra prospektet.</p>

LUKSUS: Bildet viser en av flere balkonger på Einars Aas luksusleilighet på Tjuvholmen i Oslo. Bildet er fra prospektet.

Til Finansavisen sier eiendomsmegler Nils Nordvik, som er ansvarlig for salget av begge Aas' leiligheter på Tjuvholmen, følgende:

– Det har ikke noe å si. Dette har vært et problem i en periode, men er det ikke lenger. Det er funnet et middel som gjør at man blir kvitt skjeggkre.

På et annet bad har det også blitt funnet et individ som antas å være skjeggkre. Insektet kan dermed være funnet i to av leilighetens tre bad.

 <p><b>LUKSUS:</b> Interiørbilde fra penthouseleiligheten til Aas som nå skal selges.</p>

LUKSUS: Interiørbilde fra penthouseleiligheten til Aas som nå skal selges.

  <p><b>UBUDEN GJEST:</b> Skjeggkre er et insekt som er relativt nytt i Norge, men nå oppdages det i flere og flere boliger.</p>

UBUDEN GJEST: Skjeggkre er et insekt som er relativt nytt i Norge, men nå oppdages det i flere og flere boliger.


Må selge

 <p><b>EINAR AAS</b>: Notorisk mediesky kraftinvestor.</p>

EINAR AAS: Notorisk mediesky kraftinvestor.

Nordvik har altså oppdraget med å selge leilighetene til Aas, som gjennom forhandlinger med kreditorene klarte å unngå personlig konkurs – etter at han nærmest over natten tapte milliarder på spekulasjoner i kraftavtaler på sensommeren i fjor.

Aas var lenge mannen som toppet skattelistene for høyest inntekt i Norge.

Som følge av forhandlingene med kreditorene må han nå selge unna eiendommer. 

Hans fjellhytte i Telemark er allerede solgt, nå står altså Grimstad-mannens luksusleilighet i Oslo for tur.

Huset i hjembyen får han beholde.

Til VG har eiendomsmegler Nordvik uttalt at flere interessenter har meldt seg.

– Skjeggkre kommer ikke til å ha den prisreduserende effekten som det hadde i en periode, sier han til Finansavisen.

– Det er heller ikke noe problem i denne leiligheten selv om det er funnet noe. Men plutselig har man ordentlig midler mot det, og da tror jeg man får bukt med problemet, sier megleren.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå