Boligprosjekt «i åsen» legges på is etter prisfall

De dårligste boligobjektene «...har fått juling», sier boligbyggeren. 

<p><b>LEGGES BORT:</b> Prisene har falt, og utbyggeren av Bernhard Herres vei i Holmenkollen legger bort prosjektet inntil boligmarkedet tar seg opp igjen.<br/></p>

LEGGES BORT: Prisene har falt, og utbyggeren av Bernhard Herres vei i Holmenkollen legger bort prosjektet inntil boligmarkedet tar seg opp igjen.

Entreprenør Odd Henning Hjellegjerde er åpenhjertig dyster i sin fremstilling av boligmarkedet i Finansavisen mandag.

- Det som tidligere gikk som hakka møkk, gjør ikke det lenger...Boligprisene har i mange tilfeller falt 10-15 prosent siden toppen, sier Hjellegjerde til avisen.

Selv har boligbyggeren, kjent som en eplehageentreprenør, nå lagt bort et boligprosjekt i Holmenkollen. Markedet er rett og slett for dårlig, innrømmer Hjellegjerde. 

- Da vi startet på prosjektet regnet vi med å få 15 millioner kroner per bolig. Nå tror jeg neppe vi vil få mer enn 12,5-13 millioner, og derfor kommer vi til å vente litt, sier Hjellegjerde til Finansavisen.

Overfor avisen hevder han han at de dårligste boligene - de med dårlig beliggenhet eller lav standard - har falt mer enn markedet, mens de beste boligene kanskje ikke har falt i det hele tatt. Men, markedet har falt markant, mener Hjellegjerde.

Mandag klokken 11.00 presenterer den norske eiendomsbransjen sin prisstatistikk for november.

I oktober falt prisene med 1,5 prosent i Norge i gjennomsnitt, mens de september falt med 1,4 prosent.

Siden prisene steg ved inngangen til året, viser de fortsatt vekst - 1,3 prosent - over den siste 12 måneders perioden. Men det er den laveste prisveksten på 10 år, med unntak av duppet i forbindelse med finanskrisen i vinteren 2008/2009.

- Vi er inne i en priskorreksjon, og det kan vedvare. Boligprisene er på vei ned og det har de vært en stund. Vi har lavere boligpriser nå enn vi hadde i januar i år, sa Christian Dreyer, leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening, til E24 for en måned siden.

E24 er tett på presentasjonen av prisstatistikken, og gir deg fyldig dekning gjennom hele dagen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå