Meglerne dropper boligprisstatistikk

Trekker seg fra samarbeid med meglerforetakene.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) trekker seg fra samarbeidet om eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk, som kommer ut på månedlig basis.

Årsaken er at de ønsker å korrigere det de selv mener er en oppfatning om at eiendomsmeglerne snakker boligprisene opp. Meglerne blir angivelig beskyldt for dette ofte.

- Tenke mer på kvalitet

- Det kan være viktig for forbrukeren å vite hvilken retning boligprisene går, men vi mener man må tenke mer på kvaliteten på meglertjenestene, sier direktør Finn Tveter til E24.

NEF har inntil nå deltatt på presentasjonene av boligprisstatistikken sammen med arbeidsgiverforeningen Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Sistnevnte må derfor videreføre arbeidet alene.

- Det er foretakene som eier tallene, ikke den enkelte megler. Derfor mener vi at det er naturlig at de tar seg av innhentingen av tallene og presentasjonen, mens vi trekker oss tilbake. Det er alltid interessant for oss å kommentere tallene, da som enhver annen bransjeaktør, sier Tveter.

LES OGSÅ: Boligprisene steg i august

- Ingen negative tanker

Eff sier til E24 at de tar avgjørelsen til etteretning, men ifølge dem er det ingen «negative tanker» knyttet til at de går ut.

- Slik jeg har forstått det, synes de at kommentatorrollen er frustrerende, og de ønsker nå å distansere seg fra denne rollen, sier administrerende direktør Christian Dreyer.

- Vi snakker jo boligprisene opp og ned når vi kommenterer datagrunnlaget. Men det er i et marked vi kjenner trendene, og ingen har bedre erfaring enn oss, legger han til. 

Eff overtok ansvaret for boligprisstatistikken for flere år siden. NEFs rolle har vært å delta på de månedlige pressekonferanse. Dreyer sier organisasjonen er klar for å fortsette med presentasjonene alene.

-  Vi vet at dette er viktige data for alle økonomiske miljøer i Norge. Det er også stor interesse for denne statistikken i samfunnet. Det er bare å se på oppmøtet på pressekonferansene. 

- Siden NEF nå trekker seg ut; bør ikke dere vurdere det samme?

- Nei, vi mener vi har et tungt og viktig samfunnsansvar. Denne rollen vil vi ta vare på, på samme gode måte som vi gjør i dag. 

LES OGSÅ:Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå