Nå starter vårrushet i boligmarkedet

Med over 2.000 visninger planlagt, ligger det an til en heftig helg for alle som vil kjøpe eller selge bolig.

<p><b>SHORTS OG BOLIGKJØP:</b> Tiden etter påske pleier som regel å preges av et stort antall boliger som legges ut for salg.<br/></p>

SHORTS OG BOLIGKJØP: Tiden etter påske pleier som regel å preges av et stort antall boliger som legges ut for salg.

Til helgen sparkes «vårsesongen» for alvor i gang i boligmarkedet. I skrivende stund er det invitert til over 2.400 visninger over hele landet, ifølge Finn.no.

Bare onsdag og torsdag denne uken er antallet visninger over 1.400, en markert økning fra uken før påske.

Klokken 11:00 presenterer Eiendom Norge boligprisstatistikken for mars. E24 er på plass og dekker tallene.

I februar steg boligprisene med 1,1 prosent fra måneden før. Den sesongjusterte veksten var 0,5 prosent.

<p>Christian Dreyer<br/></p>

Christian Dreyer

Administrerende direktør Christian Dreyer sa til E24 tirsdag at signalene han har fått er at det begynner å roe seg ned i boligmarkedet. Flere boliger på markedet, betyr mer å velge mellom for kjøpere. Når vårrushet kommer, kan det bety ytterligere normalisering av markedet.

– Vi så at tilbudssiden økte i mars, og forventer en god del flere boliger i april.

– Det vil virke avkjølende?

– Ja, definitivt. Prisutviklingen vil nok flate ut frem mot sommeren. Samtidig var det veldig mange boliger ute i februar og mars også – det er bare at etterspørselen har vært så stor, sa Dreyer.

Fortsatt trangt

Stein Drogseth
Stein Drogseth

Hos Garanti Eiendomsmegling går signalene i motsatt retning. De tror ikke på en voldsom nedkjøling i markedet fremover. 

– Det som er forskjellen fra i fjor er at vi får færre oppdrag inn. Det tyder på en fortsatt prisstigning, sier administrerende direktør Stein Drogseth.

Garanti har allerede presentert sine mars-tall, som viste en prisøkning på 0,4 prosent fra februar, og en økning på 8,4 prosent på årsbasis.

– Salget er vanligvis godt i april, mai og juni, med juni som kanskje den beste måneden. Prisstigningen har som regel vært før påske, men i år venter vi at prisene fortsetter opp mot sommeren.

Tid for hage

<p>Karsten Onsrud<br/></p>

Karsten Onsrud

– Selgerne av boliger med hage vil gjerne vente til etter påske med å legge ut eiendommene for salgs. I år var påsken tidligere enn i fjor. Det gjør at vårrushet forlenges noe, i og med at det blir flere helger mellom påske og St. Hans. Da blir det heller ikke så «trangt i døra» , sier direktør for marked og kommunikasjon i Krogsveen, Karsten Onsrud.

Særlig er det selgere av eiendommer med hage som kommer inn i markedet under vårrushet. Logikken er at eiendommen gjør seg bedre etter en dose vår.

Ifølge Finn.no er det drøyt 5.900 eneboliger ute for salgs for nå. I tillegg er det rett i underkant av 2.800 rekkehus og tomannsboliger ute for salg.

– Leiligheter selges mer året rundt, mens større boliger med hage selges det flere av på sommerhalvåret.

Finn.no eies av Schibsted. E24 er eid av Schibsted. Enkelte ansatte har aksjer i Schibsted.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå