Nordmenn betaler mest per kvadratmeter i Syden

Over halvparten av hussalgene på Costa del Sol kjøpes av utlendinger. Pengene sitter aller løsest hos solhungrige Ola Nordmann.

<p><b>POPULÆRT:</b> Stadig flere utlendinger lar seg friste av sol og badeliv langs den spanske kysten.<br/></p>

POPULÆRT: Stadig flere utlendinger lar seg friste av sol og badeliv langs den spanske kysten.

- Vi har sett en ganske stor økning i etterspørselen spesielt de siste to årene, sier norske Brit Johnsen til E24.

- Prisene i Spania har falt kraftig de siste årene, men begynner å ta seg opp. Det er nok mange som ser at dette er tiden for å kjøpe.

Hun og ektemannen flyttet til Spania i 2002, og driver i dag salg og utleie av boliger gjennom eiendomsselskapet Cuatro Vientos Inmobiliaria i Rincón de la Victoria utenfor Malaga.

Ifølge spanske medier blir utenlandske kjøpere blir stadig mer dominerende i boligmarkedet langs den spanske kysten, og nordmenn er ikke noe unntak.

(saken fortsetter under bildet.)

<p><b>MYE Å GJØRE:</b> Brit Johansen og ektemannen Stein Vedahl driver eiendomsformidling i Spania. De merker økt pågang fra norske kunder.<br/></p>

MYE Å GJØRE: Brit Johansen og ektemannen Stein Vedahl driver eiendomsformidling i Spania. De merker økt pågang fra norske kunder.

Avisen ABC de Sevilla viser til tall fra den offentlige spanske notartjenesten, som opplyser at utenlandske kjøpere står bak halvparten av eiendomssalgene i Malaga-regionen i første halvdel av det inneværende året. Totalt 4.739 transaksjoner.

Dette er en økning på 45 prosent sammenlignet med tilsvarende periode året før.

- Villige til å betale bra

Målt i antall handler er Storbritannia det største salgsmarkedet, mens det er russerne som står bak de dyreste transaksjonene.

Måler man etter kvadratmeter kjøpt, er det imidlertid hos nordmenn pengene sitter løsest.

<p><b>POPULÆRT:</b> Malaga-regionen er en hit blant nordmenn. Her fra Rincon de la Victoria, like utenfor den andalusiske byen.</p>

POPULÆRT: Malaga-regionen er en hit blant nordmenn. Her fra Rincon de la Victoria, like utenfor den andalusiske byen.

Solhungrige Ola og Kari betaler i snitt 1.780 euro per kvadratmeter.

Målt etter størrelse, kjøper nordmenn de fjerde største husene.

- De fleste ser etter leiligheter med to soverom og to bad til rundt 200.000 euro, sier Johnsen.

Hun mener at nordmenn er vant til høy standard hjemmefra, og at det kan være med på å trekke opp snittprisen per kvadratmeter

- Nordmenn er villige til å betale for bra objekter. I tillegg vil de gjerne være nær sjøen, og det er dyrere, sier hun.

Lokkes av sol

Eiendomsmegler Gunnar M. Henriksen i Casa Eiendom kan ikke bekrefte at nordmenn er mest betalingsvillige, men melder at nordmenns interesse for boliger i Spania er økende.

- Mange velger vekk hytter på fjellet og kjøper i Spania. Man får mye for pengene, også er været bedre, sier han.

Ifølge Den norske ambassaden i Madrid besøker hver femte nordmann Spania hvert år. Anslagsvis 50.000 nordmenn har kjøpt seg hus eller leilighet i landet, tilsvarende rundt én prosent av den norske befolkningen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå