Rimi-Hagen bygger spa på Kolbotn for 300 millioner kroner

Til jul åpner det som skal bli Norges største spa-anlegg. Se de første bildene fra «The Well» her.

Kostnadsrammen for anlegget var egentlig anslått til 150 millioner kroner ved oppstart for seks år siden. Syv måneder før åpningen er prisen oppe i hele 300 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra The Well.

15 badstuer, 11 bassenger og kulper i tillegg til en restaurant med 250 sitteplasser er noe av det som skal dra besøkende til anlegget.

Spa-eiernes mål er over 100.000 gjester i året – og at anlegget på Kolbotn, omtrent tyve minutter utenfor Oslo sentrum, skal bli Nordens ledende spa- og velværesenter.

– Vi skal sette Norge på det internasjonale spa- og velværekartet, sier prosjektleder Thomas Gundersen i pressemeldingen.

– Over hele verden har man gjennom århundrer hatt ulike tradisjoner og metoder for å utnytte varme og vann til avslapning og nytelse. Metodene varierer, men på The Well er målet å samle ulike lands tradisjoner og uttrykk under ett tak. Norden har mange tradisjonelle hotell med spa- og badeanlegg, men vårt spa- og velværesenter blir noe helt nytt.

Jakter på hamam-mester

Det er behov for 160 ansatte for å drive spa-anlegget når det etter planen starter opp i desember i år, og jakten på disse har akkurat startet.

Så dersom du alltid har gått med en hemmelig drøm om å bli hamam-mester, bør du gripe sjansen nå.

Andre profesjonsgrupper som har mulighet til å skaffe seg ny jobb fra desember, er hudterapeuter, massører og manikyrister, hovmestere, husøkonomer og kokker.

Det er ett av Stein Erik Hagens selskaper, Kongeveien Eiendom, som står for byggingen av de 10.500 kvadratmeterne med avslapnings- og behandlingsrom med inspirasjon fra blant annet Japan og Tyrkia.

Tidligere i år overtok Hagens datter, Camilla, de sentrale formelle posisjonene og kontroll over majoriteten av aksjene i familieselskapet Canica. Det er også Camilla Hagen som er styreleder i Kongeveien Eiendom, som eier spa-anlegget på Kobotn.

Ikke spa-nybegynnere

Det er ikke første gang Hagen-familien prøver seg i spa-bransjen. Stein Erik Hagen startet opp Farris bad i Larvik i 2009 sammen med sin daværende kone Mille-Marie Treschow. Eks-paret la imidlertid dette spa-anlegget ut for salg i 2013, en stund etter at de to hadde blitt separert.

Det var også en konflikt mellom Hagen og Petter Stordalen knyttet til Farris bad, da sistnevntes selskap Choice sto for driften av hotellet tilknyttet badeanlegget.

I tillegg til en pengekrangel mellom de to var det også en uenighet om badegjestene skulle bade nakne (dette var best for å unngå sopp, mente Hagen) eller ha badetøyet på.

Hvorvidt det foretrekkes at badegjestene på The Well ikler seg badebukse eller Adams drakt, står ikke å lese i pressemeldingen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå