Satser på Sunnmøre

Olav Thon har klokkertro på Fosnavåg som hotell- og konferanseby, og går inn på eiersiden i et nytt hotell som skal stå ferdig i 2014.

HAR TROEN PÅ SUNNMØRE: Olav Thon investerer.
HAR TROEN PÅ SUNNMØRE: Olav Thon investerer.

Navnet blir Thon Fosnavåg Hotell. Den lille byen på Sunnmøre ble kåret til årets næringsby både i 2008 og 2010.

En investorgruppe med rederne Stig Remøy og Per Sævik i spissen har i mange år jobbet for å få med seg en stor aktør på driftssiden. Sistnevnte er god for over en milliard kroner, og er rederkongen på Sunnmøre.

- Vitalisering av byen

Olav Thon vedgår at han knapt hadde hørt om Fosnavåg før han møtte investor Stig Remøy under Norges Banks årlige middag for næringslivs- og samfunnstopper for et halvt år siden. Remøy presenterte hotellplanene, og nå er det altså endelig klart at Olav Thon går inn på eiersiden.

Les også: Olav Thon hyller hotellplaner

- At Thon går personlig inn, gjør dette til et helt spesielt hotellprosjekt, og vi får dessuten en vitalisering av byen, sier Remøy, som hele tiden har hatt Olav Thon øverst på listen over ønskede samarbeidspartnere. Driftsavtale med en hotellkjede var også siste brikken som måtte falle på plass for å få finansiert det nye hotellet i Fosnavåg.

NYTT PROSJEKT: Olav Thon går inn på eiersiden i et nytt hotellprosjekt i Fosnavåg.
NYTT PROSJEKT: Olav Thon går inn på eiersiden i et nytt hotellprosjekt i Fosnavåg.

Personlig engasjert

- Når det blir krise mister folk skaperevne og glede av å arbeide. Slik er det ikke i Fosnavåg, og heller ikke på Sunnmøre generelt, understreker Olav Thon. Han blir minoritetseier med en andel på ti prosent, og det er litt uvanlig til Thon å være.

Han gjør det klart at han vil gå inn med et personlig engasjement fra første dag, blant annet i forbindelse med innkjøp av byggekontrakter. Olav Thon er kjent for å oppnå gode priser i markedet, og det er derfor for tidlig å si noe helt konkret om den endelige prislappen på hotellet.

- De vil nok få se meg ofte i Fosnavåg heretter, sier Olav Thon.

Les også: Thon utvider i Töcksfors

Hotell med suiter

Ved overlevering av forprosjektet har hotellet med konferanseavdeling et bruttoareal på 12 500 kvadratmeter. Hotellet er planlagt med 114 gjesterom, hvorav ti er suiter, og får etter planen en kapasitet på 232 senger. Det får et ekstra trekkplaster i simulatorsenteret for kursing og utdannelse av sjøfolk.

Forprosjektet har en prislapp på rundt 300 millioner kroner. Byggestart vil finne sted i løpet av andre halvår 2012.

Denne saken ble først publisert på EstateNyheter

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå