- Vanskeligere å selge dyre boliger

Boligmarkedet er mer avventende nå, mener boligkjempe. 

<p><b>SOLGTE FÆRRE:</b> - Vi opplever relativt god etterspørsel etter boliger i prissegmentet to til fire millioner kroner, men det er blitt vanskeligere å selge dyrere boliger, sier administrerende direktør Baard Schumann</p>

SOLGTE FÆRRE: - Vi opplever relativt god etterspørsel etter boliger i prissegmentet to til fire millioner kroner, men det er blitt vanskeligere å selge dyrere boliger, sier administrerende direktør Baard Schumann

- Det er fortsatt stort behov for nye boliger, men boligmarkedet er mer avventende enn i første halvår. Det sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.  

Selskapet solgte 236 boliger i tredje kvartal med en samlet verdi på 625 millioner kroner. 

Sammenlignet med samme periode i fjor er det en nedgang. I tredje kvartal i fjor solgte selskapet 303 biliger til en samlet verdi på 966 millioner kroner.

- Vi opplever relativt god etterspørsel etter boliger i prissegmentet to til fire millioner kroner, men det er blitt vanskeligere å selge dyrere boliger, sier Schumann.

I løpet av kvartalet har Selvaag Bolig hatt salgsstart på totalt 343 boliger i og rundt Stor-Oslo og Stavanger. 

Selskapet hadde byggestart på 335 boliger i tredje kvartal. 188 boliger ble ferdigstilt, hvorav 176 ble overlevert til kjøper.

Tre av de tolv ferdigstilte enhetene som ikke er overlevert til kjøper er solgt. I tillegg har det vært overlevering av elleve enheter i tredje kvartal, som ble ferdigstilt i tidligere kvartaler.

Per 30. september hadde selskapet 22 usolgte boliger som var ferdigstilt.

Ved utgangen av perioden hadde selskapet 1.279 boliger under bygging.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå