Spår boligprisbyks i januar

Eiendomsmeglerne tror på ny boligprisoppgang i januar.

Boligprisene gikk i fjor opp med rundt 10 prosent etter at jula var unnagjort. - Alt tilsier at vi vil se det samme dette årsskiftet også, spår eiendomsmeglerne.

I desember i fjor var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for norske boliger 20.230 kroner. I januar i år økte den med 9,8 prosent til 22.224 kroner. Denne tendensen går igjen årlig.

Reprise

- Alt tilsier at vi vil se det samme dette årsskiftet også. Desember er ikke måneden som først og fremst forbindes med boligkjøp. Mange prioriterer julehandelen og venter til januar med å gå inn i boligmarkedet. Dermed blir boligene liggende lenger ute for salg, sier nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Han understreker at dette tallet bare gir et situasjonsbilde av de boligannonsene som ligger ute på Finn.no, og at den reelle prisstigningen ikke er så høy.

Kuppmuligheter før nyttår

- Når man korrigerer for boligtype og størrelse er den reelle prisøkningen på 4-5 prosent. Men situasjonsbildet viser allikevel at det er mulig å gjøre et kupp hvis man slår til før nyttår, sier Ek til NTB.

Det er derimot få selgere som har planlagt flere visninger i 2009, men løsningen kan være å be om en privat visning. For boligannonsene som ligger ute i dag, er den gjennomsnittlige prisantydningen per kvadratmeter på 24.468 kroner.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå