Stabile priser på borettslagsleiligheter: - En indikasjon på at vi ikke er inne i en boligboble

Etter et par måneder med prisfall stabiliserte prisene seg på borettslagsleiligheter seg den siste måneden. Positivt, mener eiendomsmeglerfirma.

<p><b>STABILE PRISER:</b> Prisene på borettslagsleiligheter steg med marginale 0,1 prosent fra oktober til november. Her er Raadhushaven borettslag i Drammen sentrum avbildet.<br/></p>

STABILE PRISER: Prisene på borettslagsleiligheter steg med marginale 0,1 prosent fra oktober til november. Her er Raadhushaven borettslag i Drammen sentrum avbildet.

Prisen på omsatte borettslagsleiligheter falt med 0,1 prosent fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen steg i samme periode til 27.903 kroner.

Det viser nye tall fra Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med november i fjor er prisene nå 5,3 prosent høyere på borettslagsleiligheter.

Stein Drogseth
Stein Drogseth

- Etter prisnedgang de siste par månedene er prisene stabile fra oktober til november. Dette er positivt og en indikasjon på at vi ikke er inne i en boligboble. Befolkningsvekst, lav nybygging og fortsatt lave renter understøtter dette, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling, i en pressemelding.

Antallet budgivere per borettslagsleilighet som ble solgt falt med 0,1 til 1,7 per bolig. Det er 0,3 lavere enn for ett år siden.

Tallene fra Garanti kommer rett før boligprisstatistikken for hele boligmarkedet for november offentliggjøres mandag klokken 11.00. E24 dekker som vanlig offentliggjøringen.

Den samlede boligprisstatistikken fra Eiendomsmeglerforetakenes forening viste et prisfall på 1,5 prosent i oktober. Den sesongjusterte nedgangen lå på 0,8 prosent.

Fra oktober til i fjor til oktober i år steg prisene med 1,3 prosent, som var den laveste prisveksten på ti år, hvis man ser bort fra finanskriseårene 2008 og 2009.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå