Stadig flere tegner boligkjøperforsikring

Over 150.000 nordmenn har de siste årene tegnet boligkjøperforsikring. Nå advarer advokater mot å stole blindt på ordningen.

<p>Tre kritiske advokater: Advokat Arnt Olaf Stillerud i Sandefjord, advokat Ola Fæhn i Oslo, og advokat Bengt Waldow i Bergen er kritiske til boligkjøperforsikring slik den fungerer i dag.</p>

Tre kritiske advokater: Advokat Arnt Olaf Stillerud i Sandefjord, advokat Ola Fæhn i Oslo, og advokat Bengt Waldow i Bergen er kritiske til boligkjøperforsikring slik den fungerer i dag.

Ola Fæhn i Forbrukeradvokaten er en av flere advokater som er sterkt kritisk til Help, landets største tilbyder av boligkjøperforsikring.

Fæhn mener selskaper som Help ønsker å bruke minst mulig ressurser på saken, selv om det ofte går på tvers av kundens interesser.

Fæhn er også kritisk til at eiendomsmeglere i dag ofte anbefaler kjøp av forsikringen.

– Eiendomsmeglere får provisjonsbetalt av Help for hver forsikring de selger, og har satt sterkt press på kjøperne, sier advokat Ola Fæhn i Forbrukeradvokaten.

Også advokat Bengt Waldow er kritisk.

– Kundene i Help har forhåndsbetalt forsikringen, og dermed har Help insentiv til å gjøre minst mulig for disse i ettertid, sier advokat Waldow.

Waldow mener at hovedproblemet er at advokatene som Help benytter, ikke er uavhengige. De har sin lojalitet til selskapet og ikke til forsikringskundene, ifølge Waldow. Disse kundene har forhåndsbetalt forsikringen, og dermed har Help insentiv til å gjøre minst mulig for disse i ettertid.

I Sandefjord sitter en tredje advokat som er kritisk til Help. Advokat Arnt Olaf Stillerud i Tenden Advokatfirma har sammen med Ola Fæhn skrevet brev til Advokatlovutvalget.

I brevet uttrykker de to advokatene bekymring for boligkjøperforsikringen slik den i dag fungerer. – Etter vår mening er praksis i dag ikke forenlig med de grunnleggende krav til advokater, sier Stillerud.

– Jeg gjetter at mer en 10.000 av kundene har fått en godtgjørelse fra motparten, sier Johan Dolven, administrerende direktør i Help Forsikring.

Han avviser kritikken fra advokatene.

– Våre advokater tar selvstendige avgjørelser som er til det beste for kunden. Advokatene har ingen andre interesser, sier Dolven.

På Dine Penger+ kan du lese historiene til tre Help-kunder som fortviler etter oppgjørsrunder med Help

Les hele saken:Hjelpeløse i møte med Help forsikring

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå