Hvert fjerde barn i EU risikerer fattigdom

 Hele 25,3 millioner barn i EU-landene risikerer å havne i fattigdom og sosialt utenforskap, ifølge EUs statistikkbyrå Eurostat. Det tilsvarer nesten 27 prosent av barna i medlemslandene.


<p><b>NOE BEDRE ENN I 2010:</b> Europeiske barn har høyest risiko å havne i fattigdom i Øst-Europa, men risikoen er noe lavere enn for seks år siden.</p>

NOE BEDRE ENN I 2010: Europeiske barn har høyest risiko å havne i fattigdom i Øst-Europa, men risikoen er noe lavere enn for seks år siden.

Det er flest barn i risikosonen i Romania og Bulgaria, med henholdsvis 46,8 og 43,7 prosent. Også i Hellas, Ungarn, Spania og Italia er risikoen for barnefattigdom høy. I den andre enden av skalaen ligger Sverige, Finland og Danmark.

Risikofaktorene for å havne i fattigdom er støtte som ikke dekker familiens behov, utilstrekkelig materiell standard og foreldre som har lite eller ikke noe arbeid.

Tallene for i år er en marginal forbedring fra 2010, da 26 millioner barn, tilsvarende 27,5 prosent, ble regnet for å være i risikosonen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå