Norsk Tipping straffes for falske millionær-annonser

Den generøse millionæren som ga bort tingene sine på FINN, fantes ikke i virkeligheten. Nå må Norsk Tipping betale 200.000 kroner i bot for det ulovlige reklamestuntet.
<p><b>FALSK LOTTOMILLIONÆR:</b> Denne og mange andre annonser ble lagt ut på Finn.no av «Fredrik». Senere viste det seg at det var Norsk Tipping som sto bak.</p>

FALSK LOTTOMILLIONÆR: Denne og mange andre annonser ble lagt ut på Finn.no av «Fredrik». Senere viste det seg at det var Norsk Tipping som sto bak.

Fiktiv millionær. – Det er bare å ta dette til etterretning. Vi ønsket å fremstå med humor og annerledeshet, men vil nok gjøre det på en annen måte neste gang, sier Norsk Tippings direktør for kommunikasjon og strategi Einar Busterud til Dine Penger.

Det var i høst i fjor at Norsk Tipping la ut «gi bort»-annonser på Finn.no, tilsynelatende skrevet av en lottomillionær med litt for mange ting i og rundt leiligheten sin.

Millionæren kunne friste med både bil, flatskjerm og et utstoppet elghode.

Responsen var enorm: Hele 32.000 meldte sin interesse på epost til millionæren – som i virkeligheten ikke fantes.

Les mer på VG:Norsk tipping presenterte seg som lottomillionær

Skjult reklame. Reklamestuntet falt ikke i god jord hos Forbrukerombudet. Ifølge dem brøt Norsk Tipping forbudet mot skjult reklame, fordi de unngikk å opplyse om at annonsenene var en markedsføringskampanje.

I tillegg mente ombudet at Norsk Tipping brøt loven når de som næringsdrivende utga seg for å være en fiktiv forbruker.

Nå har Markedsrådet gitt Forbrukerombudet rett i begge deler, og Norsk Tippings «millionær» får smekk på pungen:

Det statlige pengespill-selskapet er idømt 200.000 kroner i bot for reklamestuntet.

Krav på å vite. Ifølge Forbrukerombudet ble annonsene, som de selv omtaler som «falske», vist 362.000 ganger.

Forbrukerombud Gry Nergård mener straffereaksjonen er en viktig forbrukerseier.

<p><b>– LURER INGEN:</b> Direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping Einar Busterud minner om at tingene faktisk ble gitt bort, men tar boten for skjult markedsføring til etteretning.</p>

– LURER INGEN: Direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping Einar Busterud minner om at tingene faktisk ble gitt bort, men tar boten for skjult markedsføring til etteretning.

– Forbrukerene har krav på å vite når de blir utsatt for reklame. Vi er svært fornøyde med at Markedsrådet har slått fast at Norsk Tipping sitt reklamestunt var ulovlig, seier Nergård.

Les også:Tele2 og OneCall fjerner ringeprisen

Tingene fantes. Norsk Tippings direktør for kommunikasjon og strategi Einar Busterud påpeker at selv om millionæren ikke fantes, så gjorde tingene hans det:

– Alt ble gitt bort, fra flatskjerm til bruktbil til det utstoppede elghodet. Vi hadde mange fornøyde mottakere av gaver, sier Busterud.

– Hva tenker du om boten fra Markedsrådet?

– Vi tar til etteretning at de mener dette var skjult markedsføring. Men vi lurer ingen, avslutter Busterud.

Følg Dine Penger på Facebook!


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå