Bot på 800 kroner kan koste Gordon 124.000 kroner

Hvor gikk Gordon Spangelid da han parkerte? Ikke i banken, mente p-vakten og skrev ut bot. – Vi har bekreftet at han var i banken to ganger den dagen, sier Spangelids advokat.
<p><b>I BOT-STRID:</b> Gordon Spangelid la fram bekreftelse på at han var i banken, men Carpark mener det ikke er bevist at han var der på tidspunktet parkeringsbetjenten skrev ut boten.<br/></p>

I BOT-STRID: Gordon Spangelid la fram bekreftelse på at han var i banken, men Carpark mener det ikke er bevist at han var der på tidspunktet parkeringsbetjenten skrev ut boten.

Bot-strid om bankbesøk. Var Gordon Spangelid i banken mellom klokken 11.00 og 11.02 onsdag 20. februar i fjor?

Det er spørsmålet i striden om en parkeringsbot fra Carpark på 800 kroner – og saksomkostninger på 124.000 kroner – etter at Spangelid nektet å betale boten, og partene mandag møttes i Nordre Vestfold tingrett.

Horten-mannen ble frikjent bot-kravet i forliksrådet, men Carparks inkassoselskap aksepterte ikke avgjørelsen og tok saken videre til retten.

Les også:Tingretten avviste Tones (68) parkeringsbot-strid

Fikk raskt bot. Spangelid ble ilagt kontrollavgiften klokken 11.02 på en parkeringsplass på Lørenskog, et par minutter etter at han trakk lapp for gratis parkering i to timer og forlot bilen.

Gratisparkeringen er for kunder av banken som ligger ved siden av. Carpark mener Spangelid ikke befant seg i banken da parkeringsvakten gikk bort til bilen og skrev ut boten.

Ble observert. Ifølge lokalavisen Gjengangeren, som befant seg i retten, forklarte parkeringsvakten at han hadde observert Spangelid mens han spiste lunch:

– Jeg satt på spiserommet i andre etasje da jeg så Spangelid kom kjørende inn på plassen. Jeg tok på meg jakka og gikk ned og ut. Da jeg så Spangelids bil og en mann som gikk bort fra stedet, startet jeg avgiftssaken for hans bil, sa parkeringsvakten til dommeren.

Les også:Hoksrud (Frp) om bot-historiene: – Forstår sinnet billistene føler

Dokumenterte. Spangelid forklarte at han gikk rett til banken, men at det var kø og at han derfor gikk ut igjen og kom tilbake senere.

<p><b>FORSVARER GORDON:</b> Martin Richardsen i Advokatfirmaet Elden.</p>

FORSVARER GORDON: Martin Richardsen i Advokatfirmaet Elden.

Hans advokat, Martin Richardsen i Advokatfirmaet Elden, konstaterer at Spangelid har lagt frem bevis for å ha besøkt banken i to omganger.

– Han har lagt frem dokumentasjon på dette i form av bekreftelse fra banken, sier Richardsen til Dine Penger.

– Som Carpark bestrider?

– Ja, de mener at bankbesøket skulle vært bekreftet med tidspunkt, sier Richardsen. 

Tidsspørsmål. Det er inkassoselskapet Perako som har overtatt saken fra Carpark, og som stilte med advokat Svein H. Stavnes Wennevik i retten.

Advokaten mente mangelen på tidspunkt gjorde at Spangelids bankbesøk-bevis ikke var tilstrekkelig.

– Det er ikke ført bevis for at han var i banken i den perioden han er gitt kontrollavgift, sa Stavenes Wennevik i retten ifølge Gjengangeren.

Til Dine Penger er advokaten til Perako knapp:

- Jeg ser ingen gurnn til å kommentere saken, sier Svein H. Stavnes Wennevik.

Les også:La p-billett i «feil» vindu – vant bot-strid mot Q-Park

Endret tidspunkt. Før rettssaken mente parkeringsselskapet at Spangelid hadde stått ulovlig parkert på plassen allerede fra klokken 09.24, før de skrev ut boten klokken 11.02.

Spangelid kunne imidlertid vise til at bilen hans ble registrert ved en bomstasjon på dette tidspunktet, og at han derfor ikke kunne ha befunnet seg på parkeringsplassen.

– Da han la frem dokumentasjon, endret parkeringsselskapet forklaring, kommenterer Richardsen til Dine Penger.

Nå er partene enige om at Spangelid ankom parkeringsplassen klokken 11.00, som gir to minutter fra ankomst til kontrollavgiften ble ilagt.

Dommen kommer sannsynligvis i neste uke.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå