Grimstad-ordføreren om Aas sitt milliardtap: – Vil utvilsomt få en innvirkning på kommuneinntektene

Krafttrader Einar Aas har i en årrekke vært en av Norges største personlige bidragsytere til statskassen.


<p>KOMMUNEN: Grimstads ordfører, Kjetil Glimsdal, sier at han ikke ennå kan si noe konkret om følgene av Aas sitt milliardtap for kommunen.</p>

KOMMUNEN: Grimstads ordfører, Kjetil Glimsdal, sier at han ikke ennå kan si noe konkret om følgene av Aas sitt milliardtap for kommunen.

– Dette er et stort tap både økonomisk og personlig for Einar Aas og familien. Jeg har stor forståelse for at det er en veldig belastning, skriver Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal i en sms til E24.

Han skriver videre at han nå har for lite informasjon til å si noe om hva det vil innebære for skatteinntektene til Grimstad kommune.

– Det vil utvilsomt få en innvirkning, men det er for tidlig å si hvor mye, skriver ordføreren.

227 millioner i 2017

Den mediesky traderen i Grimstad skrev torsdag i en personlig pressemelding at han trolig er personlig konkurs etter stortap i kraftmarkedet.

I 2016 betalte kraftinvestoren 227 millioner kroner i skatt, og han var på toppen av inntektslisten i Norge i 2006, 2009, 2013, 2014 og 2016. Årene imellom har han også vært en av Norges største personlige bidragsytere til statskassen.

Les også: (+) Historien om den mystiske kraftmilliardæren

Enkeltpersoner

– Først og fremst er Grimstad kommune takknemlig for det store bidraget. En kommune må alltid forhold seg til sin inntekt via rammetilskudd, brukerbetaling og skatteinntekt. Det er derfor vanskelig å si hva dette betyr for Grimstad kommune neste år, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Agderposten, og forsikrer at kommunen er opptatt av å ikke lene seg på enkeltpersoner.

Solheim understreker at hun først og fremst synes nyheten er trist for Aas og familien.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå