Falsk designerveske ga over 90.000 kroner i bot

En svensk kvinne måtte punge ut 10.000 euro i bot etter å ha kjøpt en falsk designerveske på ferie i Italia. 


<p>En svensk kvinne skal ha blitt ilagt en bot på 10.000 euro, eller over 90.000 norske kroner etter at hun kjøpte en falsk veske i Italia, skriver nyhetsbyrået TT. Landet er spesielt strenge på piratkopier. Bildet er tatt av turister foran Trevi-fontenen i Roma. </p>

En svensk kvinne skal ha blitt ilagt en bot på 10.000 euro, eller over 90.000 norske kroner etter at hun kjøpte en falsk veske i Italia, skriver nyhetsbyrået TT. Landet er spesielt strenge på piratkopier. Bildet er tatt av turister foran Trevi-fontenen i Roma. 

Det kan være lett å falle for fristelsen å kjøpe piratkopierte varer i utlandet, men det kan også bli veldig dyrt.

Ifølge den svenske forbrukertjenesten Konsument Europa fikk en svensk kvinne 10.000 euro, i overkant av 93.500 kroner med dagens kurs, i bot for å ha kjøpt en piratkopiert håndveske i Italia, ifølge nyhetsbyrået TT.

Italia er ett av de strengeste landene når det kommer til piratkopiering, eller «varer med mistenkelig opphav». Bøtene kan variere, men kan altså komme opp i nesten 100.000 kroner.  

Lov i Norge

Sjefen for den svenske forbrukertjenesten Jolanda Girzl vil ikke si noe om hvor kvinnen ble stoppet, men ifølge nyhetsbyrået var det sannsynligvis på en europeisk flyplass.

Konsument Europa advarer europeiske turister mot å kjøpe billige piratkopier av luksusartikler og merkevarer på ferien. Lovene varierer i landene i Europa, og det som er tillatt i ett land, kan gi høye bøter i et annet land.

I Norge og i Sverige er det lov med piratkopier til personlig bruk, men slik er det ikke i resten av Europa. I for eksempel Italia og Frankrike risikerer man store bøter om man blir tatt med piratkopierte varer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå