Disse har tapt på fastrente i Lånekassen

Fra 1. juli endres lånerentene.

De som bandt renten på fem prosent for 10 år i 2009, har i gjennomsnitt betalt 2,5 prosentpoeng høyere rente enn flytende rente i perioden.

De som bandt renten på 2,7 prosent for fem år i 2014, har i snitt betalt 0,5 prosentpoeng høyere rente enn flytende rente i perioden.

Dette fremkommer av Lånekassens egne beregninger.

Fra 1. juli endres lånerentene slik:

  • 10-års fastrente går ned med 0,068 prosentpoeng til 3,173 prosent.
  • 5-års fastrente går ned med 0,019 prosentpoeng sammenlignet med i dag.
  • 3-års fastrente øker med 0,059 prosentpoeng sammenlignet med i dag.
  • Flytende renten i Lånekassen øker marginalt med 0,03 prosentpoeng til 2,198 prosent.

7 prosent har fastrente

Kun syv prosent har valgt fastrente i Lånekassen, av alle 689.300 tilbakebetalere av studiegjeld.

– Om man skal binde renten eller ikke, er et valg den enkelte må ta. Hvis du er i en livssituasjon der økonomisk forutsigbarhet er viktig, kan det å binde renten være trygt, skriver administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark, i en pressemelding.

Kunder som ønsker å binde renten fra 1. juli, kan gjøre det i perioden 10.–17. juni. De søker om fast rente på lanekassen.no. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, får automatisk flytende rente.

Rentene i Lånekassen er markedsstyrt og blir fastsatt på grunnlag av et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene om boliglån i markedet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå