Utleiemegler melder om boligrekord

Januar pleier å by på boligprishopp. Men i Oslos leiemarked har små krypinn fått nyttårsrabatt – samtidig som tilbudet er rekordhøyt, ifølge ny statistikk.


<p><b>TILBUDSBOOM OG PRISBREMS:</b> Leiebolig-tilbudet i Oslo beskrives som rekordhøyt. Prisene på ettromsleiigheter har også falt, ifølge nye tall.</p>

TILBUDSBOOM OG PRISBREMS: Leiebolig-tilbudet i Oslo beskrives som rekordhøyt. Prisene på ettromsleiigheter har også falt, ifølge nye tall.

Utleiemegleren har tirsdag lagt frem nye tall som gir innblikk i hvordan leiemarkedet startet året.

Som vanlig spriker statistikken kraftig rent prismessig for ulike boligtyper og byer, men én trend er tydelig, ifølge Utleiemegleren: Årets første måned har bydd på en skikkelig leiebolig-boom.

Og i Oslo rapporteres det om nye rekordnivåer, og priser som enten er stillestående eller fallende for ulike boligtyper.

– Historisk høyt

– Året har startet med usikkerhet i boligsalgsmarkedet, og dette gjenspeiles i leiemarkedet. Utbudet av utleieboliger er historisk høyt og det er nå leietagers marked, sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen, i en pressemelding.

– Det er viktig at det settes riktig markedsleie for å tiltrekke seg de beste leietagerne, fortsetter han.

Sire Anne Bernum Halck er daglig leder ved Utleiemegleren på Majorstuen, og sier leietagere har svært mye å velge i nå. Samtidig følges tilbudsboomen også av økt pågang, ifølge henne.

Billigere ettroms i Oslo

Dette er normalt for januar, en måned som også i salgsmarkedet pleier å by på en skikkelig bolig-kickstart for markedet. Dette pleier å vise seg både i prisbyks og økt aktivitet.

Men som nevnt er Privatmeglerens prisstatistikk svært sprikende:

I Oslo meldes det om en prisnedgang på 4,6 prosent for leie av ettromsleiligheter, sammenlignet med desember. Snittprisen i januar rapporteres nå til 8.822 kroner for disse leilighetene.

Men dette markante prisfallet registreres ikke for toromsleiligheter: De ble i januar leid ut for 12.299 kroner i snitt og er opp 0,1 prosent fra desember. Imens fikk treromsleiligheter en prisnedgang på 1,1 prosent.

Vill Bergen-prisvekst

I Bergen stiger samtidig leieprisene kraftig: Toromsleiligheter ble ifølge statistikken hele 11,5 prosent dyrere å leie enn i desember, med snittpriser på 10.558 kroner. Treromsleiligheter stiger nær like mye, opp 10,1 prosent.

Prishoppene kommer til tross for at Utleiemegleren melder om rekordmange utleieboliger ute på Finn.no i Bergen i januar.

I Stavanger og Trondheim varierer prisene mer:

  • Toromsleiligheter i oljehovedstaden fikk ifølge tallene en prisnedgang på 5,2 prosent fra desember, men treromsleiligheter bykset hele 24,4 prosent.
  • I Trondheim fikk toromsleiligheter en prisnedgang på 9,9 prosent, mens treromsleiligheter steg hele 15,6 prosent fra desember, ifølge tallene.

Slike tall antyder at enkeltsalg har gitt kraftige utslag, og at datamateriale er for lite til å trekke bastante konklusjoner om trend.

Utleiemegleren gir ikke tall for utleievolum.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå