Likevel hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Etter litt om og men blir det fra august hurtigtog mellom Oslo og Stockholm. Reisetiden kuttes fra 6 til 4,5 timer.

<p><b>HURTIGERE:</b> De svenske "X2000" har økt markedsandelen fra 37 til 52 prosent på strekningen Stockholm-Gøteborg i Sverige siden 1990.<br/></p>

HURTIGERE: De svenske "X2000" har økt markedsandelen fra 37 til 52 prosent på strekningen Stockholm-Gøteborg i Sverige siden 1990.

Det svenske jernbaneselskapet SJ la tidligere denne uka prosjektet på is fordi Jernbaneverket skulle drive vedlikehold på norsk side av grensa. Fredag kunne imidlertid samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og direktør Elisabeth Enger i Jernbaneverket opplyse at dette arbeidet utsettes i to år.

– Vi er glade for at hurtigtogstilbudet mellom Oslo og Stockholm nå er på plass. Faren for utsettelse av tilbudet er dermed borte. Vi har hatt gode og konstruktive samtaler med Jernbaneverket, SJ og svenske Näringsdepartementet for å finne en løsning i en krevende situasjon, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

Det blir i første omgang tre daglige avganger mellom Oslo og Stockholm, og SJ bruker sin raskeste togtype, X2000 (bildet over), på strekningen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå