Dette tjente Moods of Norway-toppene året før konkursen

Både Simen Staalnacke og Peder Børresen hadde millioninntekter i fjor. Men formuene krympet.


<p>STARTER PÅ NYTT: Klesdesignerne Peder Børresen (fv.), Simen Staalnacke og Stefan Dahlkvist en av Moods of Norway sine visninger.</p>

STARTER PÅ NYTT: Klesdesignerne Peder Børresen (fv.), Simen Staalnacke og Stefan Dahlkvist en av Moods of Norway sine visninger.

Moods of Norway har de siste årene gått med tap, og i september meldte selskapet frivillig oppbud etter lang tid med dårlig lønnsomhet.

Men gründerne Simen Staalnacke, Peder Børresen og Jan Egil Flo har i løpet av Moods of Norway-årene blitt millionærer.

De tre har blant annet tatt ut 19,4 millioner kroner hver i utbytte fra 2007 til 2012, ifølge Finansavisen.

Formuene krymper

Staalnacke hadde i 2016 en inntekt på 1,24 millioner kroner, og en formue på 13,8 millioner kroner. I 2015 var han registrert med en formue som var dobbelt så stor.

Peder Børresen hadde også en mindre formue i 2016 enn i 2015. I 2016 var formuen på 9,96 millioner kroner, mens den året før var på 38,8 millioner.

Inntekten har fått andre veien da han i 2015 hadde en inntekt på 2,79 millioner kroner, men i 2016 hadde en inntekt på 21,7 millioner kroner.

Styreleder Jan Egil Flo hadde en inntekt på like over 2 millioner kroner i 2016, og hadde en formue på 46,9 millioner kroner. Dette er en nedgang for både inntekten og formuen fra 2015, da han var registrert med inntekt på 7,9 millioner, og formue på 57,4 millioner kroner.

Kjøpte selv

Den fjerde gründeren, svenske Stefan Dahlkvist, leder selskapets satsing i USA, og er ikke registrert med inntekt på norske skattelister.

Det er blant annet Staalnacke og Flo som har kjøpt opp store deler av Moods of Norway-boet for 52,6 millioner kroner etter konkursen.

Disse pengene skal blant annet ha kommet fra Staalnacke og Flos private formuer.

Etter skiftesamlingen i Sogn og Fjordane tingrett denne uken, fortalte Flo at de skal gjøre store endringer i organisasjonen.

Blant annet skal 11 av 18 butikker legges ned, og fremtidige Moods of Norway-kolleksjoner vil trolig bli rene herrekolleksjoner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå