Frederik Mohn tjente 100 mill. mer enn faren i fjor

Sønnen av milliardær Trond Mohn, Frederik, kan skilte med en inntekt på over 150 millioner i fjor. 


<p>Frederik Mohn tjente mer enn hundre millioner mer enn sin far, Trond Mohn, i fjor. Det viser tall Dagens Næringsliv har hentet fra et kredittvurderingsselskap.</p>

Frederik Mohn tjente mer enn hundre millioner mer enn sin far, Trond Mohn, i fjor. Det viser tall Dagens Næringsliv har hentet fra et kredittvurderingsselskap.

Bergenser og milliardær Frederik Mohn tjente totalt 150,2 millioner kroner i fjor, ifølge Dagens Næringsliv, som har hentet tallene fra kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet.

Det er en oppgang på 108,5 millioner kroner fra året før. Det er også over 100 millioner mer enn faren Trond Mohn, skriver avisen.

I fjor skal Trond Mohn ha tjent 45,5 millioner kroner – dog hadde han en formue på 9,4 milliarder kroner.

Frederik Mohn hadde en formue på 4,3 milliarder kroner i 2016. I 2014 solgte Trond Mohn familieselskapet Frank Mohn, der Frederik hadde sittet som sjef i en periode, for 13 milliarder kroner.

 <p>Milliardær Trond Mohn.</p>

Milliardær Trond Mohn.

Fusjon

I august ble det klart at Frederik Mohn blir største aksjonær i Transocean, da riggselskapene Songa Offshore og Transocean meldte om en fusjon. Frederik Mohns selskap Perestroika fikk en betydelig innflytelse i det nye selskapet.

– Perestroika, Songa Offshores største aksjonær, vil gjennom tilbudet bli Transoceans største aksjonær med en beholdning av aksjer og rettigheter til aksjer som tilsvarer om lag 12 prosent av den samlede egenkapitalen i selskapet, heter det i børsmeldingen.

Det kom også frem at Frederik Mohn gikk inn som nytt styremedlem i Transocean.

Opp og ned 

Mohn-sønnen har hatt blandet med hell i sine investeringer etter at han arvet store deler av Mohn-formuen i 2014. I 2015 viste regnskapene til nettopp Perestroika at en halvannen milliard forsvant i investeringer i utenlandske aksjer.

– Jeg har ingen kommentarer til regnskapene. Ting går opp og ned, sier Mohn til Dagens Næringsliv.

I regnskapet heter det at Perestroika kjøpte utenlandske aksjer for 2,74 milliarder kroner i fjor. Denne investeringen hadde krympet med halvannen milliard i verdi til 1,25 milliarder ved slutten av 2015, skriver DN.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå