Amsterdam innfører ny turistskatt

Byrådet i Amsterdam har besluttet at det skal innføres en ny skatt på turister, som de siste årene har strømmet til byen i hopetall.

Den nederlandske byen krever allerede inn en 7 prosents turistskatt på hotellregninger. Onsdag vedtok byrådet en ekstraskatt som innebærer at hotellgjester må betale 3 euro (27 kroner) per natt i framtiden.

Amsterdam forventer at den nye skatten vil ha et årlig proveny på 100 millioner euro. Pengene skal delvis gå til å bevare byens historiske preg.

Byen, som sliter med å håndtere en voldsom vekst i turismen, skal investere 289 millioner euro for å vedlikeholde broer, kanaler, parker og gater i løpet av de kommende årene.

Koninklijke Horeca i den nederlandske hotell- og restaurantforeningen er kritisk til skatten og viser til at Amsterdam allerede har noen av de høyeste turistskattene i Europa.

Den nederlandske hovedstaden venter å ta imot 30 millioner turister i året innen 2025.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå