Nordmenn har svekket tillit til både landets og egen økonomi

Det viser Forbrukertillitsindeksen for januar. Men vi er opptatt av å spare.

<p><b>SPARER:</b> Sparesannsynligheten har ikke vært høyere siden oktober 2013, viser den nye Forbrukertillitsindeksen for januar.</p>

SPARER: Sparesannsynligheten har ikke vært høyere siden oktober 2013, viser den nye Forbrukertillitsindeksen for januar.

Vi er fortsatt usikre på hvordan den norske økonomien vil se ut om 12 måneder, viser den siste Forbrukertillitsindeksen for januar fra Opinion.

For fjerde måned på rad svarer flere nordmenn at de forventer en svakere enn en sterkere nasjonaløkonomi om 12 måneder. 

Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion, sier det i hovedsak er indikatorene landets økonomi om 12 måneder og arbeidsløsheten om 12 måneder som trekker den samlede forbrukertillitsindeksen ned. 

Indeksen er nå på minus 3,9 poeng etter en liten økning på 1,2 poeng i januar.

Også tilliten til egen økonomi er noe svekket de siste månedene, og ligger under gjennomsnittet for både siste kvartal og siste halvår i fjor.

– Men tilliten til egen økonomi er fortsatt betydelig sterkere enn tilliten til landets økonomi. 28 prosent oppgir at de tror husholdningens økonomiske situasjon vil være bedre om 12 måneder sammenlignet med i dag, mens 18 prosent tror den vil være dårligere, sier Høidahl i en pressemelding.

Han påpeker videre at sparesannsynligheten om 12 måneder ikke har vært høyere siden oktober 2013. 

– Lav lånerente, generelt god privatøkonomi og ønske om å ha en buffer mot potensielt trangere økonomiske tider påvirker spareviljen, sier han.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå