Norwegian åpner for å betale tilbake bagasjegebyr

Passasjerer kan ha fått gebyr for overvekt på bagasjen på feil grunnlag.

Etter tips fra passasjerer som var ilagt 750 kroner i gebyr for overvekt på håndbagasje, ble Justervesenet oppmerksomme på at Norwegian har brukt håndholdte vekter.

Etaten, som har som oppgave å kontrollere og kvalitetssikre at måleutstyr viser korrekt verdi, har sendt brev til Norwegian og Avinor om saken. Norwegian har også bedyret at de skal endre praksis.

Nå åpner selskapet også for å betale tilbake bagasjegebyr som har blitt urettmessig innkrevd, ifølge Flysmart24.

– Hvis konklusjonen er at vektene vår leverandør på flyplassen benyttet ikke er i henhold til regelverket, skal kundene naturligvis få pengene tilbake. Det dreier seg om noen hundre passasjerer i dette tidsrommet på cirka en måned, opplyser kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til nettstedet.

Forbrukerrådets juridiske seniorrådgiver Thomas Iversen anbefaler kunder som er rammet av praksisen å klage til Norwegian og be om pengene tilbake. Hvis det ikke løser seg med selskapet, anbefaler han å klage sagen inn til Transportklagenemnda.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå