Aker brygge-restaurant stenger dørene, London-luksus flytter inn

Lukususrestauranten Onda legges ned. Inn kommer Hakkasan-kjeden.


<p><b>SIER TAKK OG FARVEL:</b> Restaurant Onda Sea på Aker Brygge i Oslo.</p>

SIER TAKK OG FARVEL: Restaurant Onda Sea på Aker Brygge i Oslo.

– Jeg tror det blir utrolig flott det prosjektet som er på gang der nede. Det gleder jeg meg til å se, sier Onda-eier Rune Pal til E24.

Han vil ikke kommentere prosessen som har ført til at eksklusive Onda må stenge dørene etter fem år.

Onda må nemlig ut, etter at trendy Hakkasan-kjeden sikret seg kontrakt med Fursetgruppen og Norwegian property 3. juli, meldte Finansavisen onsdag.

Finansavisen skriver at Oslo ble valgt som ny restaurantby, foran København og Stockholm.

– Det er et «se- og bli-sett-sted». Når filmstjernene er ute og tar seg en øl, så er det gjerne på et Hakkasan-sted, sier kommersiell direktør i eiendomsutviklerselskapet Norwegian Property, Tore Heldrup Rasmussen, til Finansavisen.

Startet i London

Restauranthuset Onda ligger på tuppen av Aker Brygge, med norsk sjømat og grillmat på menyen, ifølge hjemmesidene.

Hakkasan er en restaurantkjede med asiatiske restauranter i trendmetropoler som New York, Abu Dhabi, Beverly Hills, Shanghai og Dubai, for å nevne noen, ifølge hjemmesiden til Hakkasan.

Mange nordmenn har nytt delikatesesser hos Hakkasans to restauranter i sentrale London. Én av restaurantene, Hakkasan Hanway Place, åpnet i 2001 som den første restauranten i kjeden.

 <p><b>LONDON:</b> Hakkasan-restauranter er et yndet sted for kjendiser å ta en matbit. Bildet er fra Hakkasan Hanway Place i London, hvilket er den første restauranten som åpnet i Hakkasan-kjeden.</p>

LONDON: Hakkasan-restauranter er et yndet sted for kjendiser å ta en matbit. Bildet er fra Hakkasan Hanway Place i London, hvilket er den første restauranten som åpnet i Hakkasan-kjeden.

Vil ikke røpe planene videre

Restauranteier Rune Pal vil ikke si til E24 hva som er planen videre for én av Norges mest erfarne kokker. Han har tidligere har stått bak restaurantkonsepter som Klosteret, Solsiden, Fogo og Buddah Bar.

Kokkene Terje Ness og Rune Pal åpnet Onda i 2011, men Terje Ness gikk ut av eierskapet i 2013.

 <p><b>2011:</b> Kokken Terje Ness t.v. og Rune Pal åpnet Onda for fem år siden. Før Onda åpnet dørene i 2011, var det sjømatrestauranten Herbern som hadde de ekskusive lokalene ytterst på Aker Brygge, ifølge VG.</p>

2011: Kokken Terje Ness t.v. og Rune Pal åpnet Onda for fem år siden. Før Onda åpnet dørene i 2011, var det sjømatrestauranten Herbern som hadde de ekskusive lokalene ytterst på Aker Brygge, ifølge VG.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå