Flere bruker kollektivtrafikk, men færre tar toget

Kollektivtrafikken fraktet 6,2 millioner flere reisende i andre kvartal i 2017 enn samme tid i fjor. Det er en økning på 4,1 prosent.


<p>Antallet togpassasjerer har gått ned over 6 prosent på ett år.</p>

Antallet togpassasjerer har gått ned over 6 prosent på ett år.

Trikk, T-bane og bybane hadde den største passasjerveksten. Med 3,7 millioner flere reisende er det en vekst på 9,1 prosent, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram tirsdag.

Bussen økte med 4,2 prosent, mens passasjerbåt var omtrent uendret. Antallet togpassasjerer sank med 6,1 prosent, viser tallene.

Med flere passasjerer økte billettinntektene med 383 millioner, eller 12 prosent sammenlignet med den samme perioden i fjor. De økte inntektene kan også skyldes økte priser, lengre reiser og at flere kjøper enkeltbilletter framfor periodebilletter.

For eksempel var den gjennomsnittlige billettinntekten i Sogn og Fjordane tre ganger høyere enn i Hordaland, og det tyder på lengre reiser og færre månedskort i tillegg til takstforskjeller, ifølge SSB.

For trikk, T-bane og bybane økte billettinntektene med 25 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå