Selger rusbehandling på kreditt

Rus- og spilleavhengige tilbys forbrukslån for å dekke behandling på private institusjoner.

<p>KOSTBAR BEHANDLING: Mange rus- og spilleavhengige må ta opp lån for å få råd til behandlingen, skriver Bergens Tidende.<br/></p>

KOSTBAR BEHANDLING: Mange rus- og spilleavhengige må ta opp lån for å få råd til behandlingen, skriver Bergens Tidende.

En tredel av pasientene som kommer til rusbehandling ved Fanaseteren i Hordaland, låner penger for å betale oppholdet, skriver Bergens Tidende.

Prisen for et seks ukers opphold, pårørendekurs og ettervern er 120.000 kroner.

– Vi ser at finansieringen er et touchy tema, men vi er opptatt av å snakke grundig gjennom dette med pasienten. Det er viktig å være helt åpen om hvor mye det koster, sier daglig leder Anita Sørnes.

Den private institusjonen behandler alle typer avhengighet, som for eksempel rus, spill og mat.

Sjefsterapeut og addiktolog Ove Andre Remme understreker at mange av pasientene bruker store summer på avhengigheten sin hver måned.

– Utgiftene til behandlingsoppholdet er ofte lavere enn det de bruker på for eksempel rus. Dermed vil det lønne seg på sikt, hvis pasienten blir rusfri, sier han.

Administrerende direktør ved Bergensklinikkene Erling Pedersen er kritisk til å tilby rusavhengige forbrukslån til behandling.

– Jeg mener man bør unngå denne type markedsføring eller tilbud om kredittfinansiering hos slike behandlingssteder. Da dette er en særlig sårbar gruppe, mener jeg dette fremstår som ganske uetisk. Vi vet også at mange rusavhengige allerede sliter med gjeld, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå