Norwegian leier inn fly – fagforeningen reagerer

Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

<p>RASER: Fagforeningsleder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud (t.v.) og Norwegian Pilot Union-leder Halvor Vatnar. Skjæggerud reagerer sterkt på at Norwegian nå sier de vil leie inn fly og mannskap for å dekke opp for ruter som kanselleres på grunn av pilotstreiken.<br/></p>

RASER: Fagforeningsleder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud (t.v.) og Norwegian Pilot Union-leder Halvor Vatnar. Skjæggerud reagerer sterkt på at Norwegian nå sier de vil leie inn fly og mannskap for å dekke opp for ruter som kanselleres på grunn av pilotstreiken.

– Det gjør vi for å ta vare på passasjerene våre. Pilotene bør tenke over at det er passasjerene vi lever av, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt og mener streikebryteri er tatt til et nytt nivå.

35.000 kunder

Totalt 650 piloter tas ut i streik fra onsdag, og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes. I tillegg er 800 kabinansatte permittert.

Hos fagforeningen Parat forventer man nå at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til TV 2.

Krisesituasjon

– Dette er en krisesituasjon for selskapet. Det sier seg selv at i en bransje der konkurransen er så hard som i luftfarten og marginene er små, er det ikke mulig å holde på sånn lenge. Da er det snart ingen av oss som har noen jobb å gå til lenger, sier informasjonssjefen i Norwegian til TV 2.

– Norwegian-ledelsen har i flere dager forsøkt å få motparten Parat i tale, men det har ikke vært mulig. Nå ser vi resultatet, sier Sandaker-Nielsen.

Avviser

Parat-ledelsen avviser dette overfor NRK:

– Det stemmer ikke at vi ikke vil snakke. Vi har sendt flere meldinger om at vi gjerne stiller til forhandlinger. Men det var ikke det ledelsen ville ha, de ville ha andre typer møter. Det er ikke aktuelt. Det eneste som er aktuelt nå er å gjenoppta forhandlingene igjen, sier Skjæggerud.

– Vi kan dokumentere at det var under hånden-kontakt i går for å få gjenopptatt forhandlingene, men det ble stilt krav som ikke var mulig å imøtekomme.

Kravet var at opptrappingen av streiken onsdag skulle utsettes.

– Alle parter visste om at det kunne komme til en opptrapping i dag. Å kreve at vi skal stoppe opptrappingen for å komme tilbake til forhandlingsbordet, er ikke slik dette spillet virker, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå