Studie: 100.000 nordmenn dropper reiseforsikring i sommer

Forbrukerøkonom skjønner ikke at de tør. – Kan bli katastrofalt, advarer hun.


<p><b>– SKJØNNER IKKE AT DE TØRR:</b> Mange nordmenn tar en svært høy risiko ved å reise uforsikret til utlandet, mener forbrukerøkonom Elin Reitan.</p>

– SKJØNNER IKKE AT DE TØRR: Mange nordmenn tar en svært høy risiko ved å reise uforsikret til utlandet, mener forbrukerøkonom Elin Reitan.

I en ny Nordea-undersøkelse svarer fem prosent at de planlegger å reise til utlandet i sommer uten reiseforsikring.

Det tilsvarer rundt 107.000 nordmenn når andelen multipliseres med den norske befolkningen over 19 år.

– Kan bli katastrofalt

– Det er oppsiktsvekkende, fremholder forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til E24.

De som drar utenlands uten reiseforsikring lever farlig, advarer hun:

– Ikke bare er det kjedelig å ikke kunne kreve erstatning dersom du blir utsatt for tyveri eller tap av reisegods. Men det kan bli katastrofalt for privatøkonomien dersom du får behov for legehjelp mens du er i utlandet og ikke har forsikring.

Fordobling blant lavtlønte

Særlig de med lav inntekt dropper reiseforsikring, ifølge undersøkelsen. Blant dem som tjener under 300.000 i året er andelen oppe i 10 prosent.

– Jeg skjønner ikke at de tørr. Blir du syk eller utsatt for tyveri vil dette kunne få ekstra store konsekvenser for dem som har en stram økonomi, påpeker Reitan.

For rundt to tusenlapper i året fremholder hun at reiseforsikring er en billig investering for å unngå å havne i økonomisk uføre.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå