Sendte feil fil - 125.000 får for lav skatt i selvangivelsen

Verdipapirsentralen (VPS) sendte feil fil til Skatteetaten. Det gjør at 125.000 nordmenn får en selvangivelse med for lav utbytteskatt på aksjene sine.


<p><b>SNART KOMMER'N:</b> Selvangivelsen går ut elektronisk til lønnstakere over hele landet 31. mars.</p>

SNART KOMMER'N: Selvangivelsen går ut elektronisk til lønnstakere over hele landet 31. mars.

Mange kommer til å få en hyggelig påskegave på selvangivelsen fra Skatteetaten 31. mars, det er bare synd at den ikke er reell. En menneskelig glipp hos Verdipapirsentralen (VPS) første nemlig til at en medarbeider sendte over feil fil til Skatteetaten.

Dermed ble det utelatt utbytte for tilsammen 10 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

– Det er altså 125.000 selvangivelser hvor det mangler utbytte fra 37 selskaper som betalte ut utbytte fra oktober til nyttår i fjor, sier leder for servicesenteret hos VPS, Vigdis Diesen, til E24.

Les mer på Dine Penger: Slik fikser du aksjeskatten din (krever abonnement)

Men man trenger ikke foreta seg noe som helst. Utbytteskatten er allerede korrigert.

– Vi har fått riktige data, og alt er korrigert. Så første uke etter påskeferien vil alle som er rammet, få et brev fra oss og en ny aksjeoppgave, sier kommunikasjonsrådgiver Ernst Arne Larsen hos Skatteetaten til E24.

Årsaken til feilen var at en dato som ble brukt i en testkjøring ikke ble byttet ut da de endelige tallene skulle kjøres. Dermed fikk Skattedirektoratet oversendt en fil med testdata.

– Det er et relativt lite volum det er snakk om, men dette rammer nok mange mindre investorer og spekulanter, så det er veldig greit at oppryddingen skjer så raskt, sier Diesen.

Les mer på Dine Penger: Dette sparer du på fradragsjakten (krever abonnement)

Både Diesen og Larsen understreker at dette er en høyst uvanlig feil.

– Skattedirektoratet har årlig små feil i grunnlagsdataen vi får innsendt, men såvidt jeg vet har vi aldri fått feil fra VPS før, sier Larsen som nå anser saken som avsluttet.

– Vanligvis er vi veldig opptatt av at folk må sjekke selvangivelsene sine, men akkurat i dette tilfellet kan man bare sitte helt rolig hvis man vet at man er rammet av denne feilen, sier Larsen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå