Send penger med mobilen – uten kodebrikke

Nå kan DNB-kunder som de første i Norge sende småbeløp med mobilen uten å lete frem Bank-ID eller forhåndsregistrere mottagere.
<p><b>Uten koder:</b> DNB fornenkler nå bankhverdagen for de som bruker mobilbank. Du kan nå få overføre inntil 500 kroner uten å bruke Bank-ID.</p>

Uten koder: DNB fornenkler nå bankhverdagen for de som bruker mobilbank. Du kan nå få overføre inntil 500 kroner uten å bruke Bank-ID.

Uten forhåndsregistrering. Det har i flere år vært mulig å overføre penger med SMS eller mobilbank-apper til venner og familie som har vært forhåndsregistrert i nettbanken.

Men hvis man ville overføre beløp til «nye» mottagere må man frem med både mobiltelefon og kodebrikke – eller Bank-ID på mobilen.

DNB lar som første norske bank kunder flytte mindre pengebeløp uten å bruke kodebrikken.

<p>Trond Bentestuen, konserndirektør i DNB</p>

Trond Bentestuen, konserndirektør i DNB

– Vi ser at nesten ingen bruker kontanter lengre, men vi har alle fortsatt behov for å overføre mindre beløp til venner og kjente fra tid til annen. Derfor har vi tilpasset oss kundenes bruksmønster. Vi har lagt stor vekt på at tjenesten skal være like enkel i bruk som det ville vært å ta opp lommeboka å gi en 200-lapp, sier Trond Bentestuen, konserndirektør i DNB.

500 kroner i måneden. Den ny tjenesten har fått navnet «Max 500», og man kan bruke den fra mobilappen (iPhone og Android) og SMS.

Det er bare de over 15 år som får bruke tjenesten. Man må selv aktivere tjenesten i nettbanken for å kunne bruke den.

Beløpsbegrensningen er maks 500 kroner per betaling, og maks 500 kroner per betalingsmottaker per døgn. I tillegg er det en beløpsbegrensning på maks 10.000 kroner - per måned via denne tjenesten.

Tjenesten koster 3 kroner pr overføring, 1 krone hvis du har Leve- eller Saga-program, og er gratis for de som har Intro- eller Student-program.

Les også:En uke til skattepengene kommer

Ikke forhåndsregistert. DNB har tidligere hatt en lignende tjeneste for overføring til forhåndsregistrerte mottagere, for eksempel familie og venner.

Den nye tjenesten trenger man ikke forhåndsregistrering. Det eneste man trenger er kontonummeret til mottageren. 

– Vi tror dette vil bli en genial løsning for folk som trenger å overføre småbeløp. Her trengs det ingen kodebrikke, og det eneste man trenger å gjøre er å taste inn beløp og kontonummer, forteller Bentestuen.

Han trekker frem innsamlingsaksjoner som et mulig bruksområde. Ved å betale elektronisk,  blir betalingen registrert og man kan få glede av skattefradraget for organisasjonsgaver.

Les også:Se opp for visningsfellene

Kan sperres. DNB mener sikkerheten er godt ivaretatt:

– Det er gjort en grundig risikoanalyse av denne tjenesten, og det er også bakgrunnen for at det er lagt inn begrensninger. Alle transaksjoner som gjennomføres er sporbar til mottakers kontonummer og kommer opp som en vanlig overføring på alle kontooversikter og utskrifter, forteller Trond Bentestuen.

Hvis du er uheldig og mister mobilen, kan tjenesten stoppes i nettbanken eller via kundeservice. Teleoperatøren kan også sperre SIM-kortet.

– Vi vet at de aller fleste nordmenn i dag oppdager at de mister mobilen mange timer før de oppdager at lommeboken er borte, så dette er nok også ett bidrag til økt mulighet for kontroll og sikkerhet for de aller fleste, kommenterer Bentestuen.


Baard Slaattelid er mobilbankansvarlig i SpareBank1.
Baard Slaattelid er mobilbankansvarlig i SpareBank1.

I tenkeboksen. DNB er den første banken til å åpne opp for overføring til mottagere som ikke er registert på forhånd.

Sparebank1-gruppen er har den største brukergruppen på mobilbank i dag i Norge, og mobilbanksjef Baard Slaattelid forteller at denne løsninger er noe som vurderes:

– En slik enkel pengeoverføringsmetode er interessant. Vi har planer og tegninger, men ingen umiddelbar slipp-dato, forteller han. 

Sparebank1 tilbyr idag SMS-vennebetaling med overføringer til registrerte mottagere.


Følg Dine Penger på Facebook!


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå