Nå kommer skattepengene

Torsdag får de aller fleste som har penger til gode på skatten, utbetalt oppgjøret. 


<p><b>SKATTEPENGER TORSDAG:</b> Åtte av ti lønntagere og pensjonister får skatteoppgjøret i første pulje denne uken.</p>

SKATTEPENGER TORSDAG: Åtte av ti lønntagere og pensjonister får skatteoppgjøret i første pulje denne uken.

Åtte av ti lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret torsdag, skriver Nettavisen.

– Man kan se skatteoppgjøret ved å logge seg inn på skatteetaten.no. Har man penger til gode, får man normalt disse på konto innen to uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen i skatteetaten.

De 2,6 millioner skattyterne som får tilbake på skatten, deler en pott på totalt 28 milliarder kroner tilbakebetalt. Det gir en gjennomsnittlig utbetaling på 10.600 kroner.

For en halv million nordmenn er det ikke en like hyggelig dag - de får nemlig restskatt, og må betale til sammen ni milliarder kroner, eller 17.600 kroner i gjennomsnitt.

De som får restskatt i år, må gjøre første innbetaling allerede 20. august. All restskatt på over 1.000 kroner deles inn i to terminer, og neste innbetaling er 24. september.

Noen må vente

Neste dato for oppgjør er over sommeren, nærmere bestemt 2. august. Deretter er det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

– Blant de som ikke får skatteoppgjøret i juni er næringsdrivende med ektefeller og alle lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir. Disse får skatteoppgjøret tidligst 2. august, skriver pressesjefen til Nettavisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå