Du kan ha krav på erstatning etter strømbrudd

22.400 husstander strømløse på Sør- og Østlandet. Har du vært uten strøm i mer enn 12 timer? Da har du krav på penger fra ditt nettselskap.


<p><b>STRØMBRUDD</b>: Mange teknikere jobber på Sør- og Østlandet med feilretting i forbindelse med de mange strømbruddene landet området har opplevd tirsdag.</p>

STRØMBRUDD: Mange teknikere jobber på Sør- og Østlandet med feilretting i forbindelse med de mange strømbruddene landet området har opplevd tirsdag.

Tirsdag har været nok en gang spilt vårt langstrakte land et puss. Mye snø og kraftig vind stengte veier, flyplasser og toglinjer over hele landet. 

Klokken 14.00 var det 22.400 kunder som fortsatt var uten strøm ifølge en pressemelding fra NVE.

 – Det har vært en liten økning i antallet avbrudd i løpet av dagen. Mye snø gjør at tar tid å rette feil på Sørlandet, og det er oppstått nye strømbrudd i løpet av dagen etter at snøværet flyttet seg mot nord-øst, sier avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen i NVE.

Det er Agder-fylkene som har blitt hardest rammet av strømbruddene tirsdag. Ifølge Agder Energi er det 14.200 kunder som er uten strøm tirsdag ettermiddag. Energiselskapet melder samtidig at det kan ta tid før feilrettingen er gjennomført, dette på grunn av vanskelig fremkommelighet for teknikere. 

I Vestfold og Telemark melder NVE at 5.500 kunder er uten strøm. Det er tåke i de rammede områdene noe som gjør linjebefaring med helikopter vanskelig, skriver NVE.

Også i Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland er det endel husstander som er uten strøm. 

 

Kan ha krav på erstatning

Dersom du fortsatt ikke har strøm, eller var uten strøm i lengre perioder tirsdag kan det være du har krav på erstatning.  

Som strømkunde har du rett på utbetaling fra nettselskapet dersom du opplever et strømbrudd som varer i 12 timer eller mer.

Slik er satsene, ifølge NVE:

  • 600 kroner for strømbrudd i 12–24 timer.
  • 1.400 kroner for strømbrudd i 24–48 timer.
  • 2.700 kroner for strømbrudd i 48–72 timer.

Ved avbrudd som varer i over 72 timer har du også krav på et tillegg på 1.300 kroner hver nye 24-timers periode avbruddet varer. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå