Regjeringen skroter 500-kronersgrense for netthandel

Den nye momsgrensen for netthandel blir 350 kroner.

<p><b>VENSTRE FORESLO GRENSE PÅ 350:</b> Etter det TV2 nå forstår vil regjeringen øke grensen for toll og avgiftsfri import til 350 kroner og ikke 500. Leder i Venstre Trine Skei Grande under budsjettforhandlinger på Stortinget torsdag kveld.<br/></p>

VENSTRE FORESLO GRENSE PÅ 350: Etter det TV2 nå forstår vil regjeringen øke grensen for toll og avgiftsfri import til 350 kroner og ikke 500. Leder i Venstre Trine Skei Grande under budsjettforhandlinger på Stortinget torsdag kveld.

Oppdatert klokken 11.35:

Det bekrefter Venstres finanspolitisk talsmann i en tekstmelding til E24 fredag. 

- Nå kan jeg bekrefte det. 350 kroner inkludert frakt og forsikring, skriver han.

Ville heve til 500 kroner

I forslag til statsbudsjett for 2015 foreslo regjeringen å heve grensen for toll og avgiftsfri import fra 200 til 500 kroner.

Forslaget fikk forbrukene til å juble, men møtte sterk motstand fra både NHO, Virke, og flere norske nettbutikker som varslet om mulig utflagging til utlandet.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund har sammenlignet forslaget med å dele ut hundrelapper på Gardermoen.

Etter en lang natt med forhandlinger ble det klokken 04.30 enighet i budsjettforhandlingene.

Partene skal nå være enige i striden om økt 200-kronersgrense.

Etter det TV 2 nå forstår foreslås det nå at denne grensen skal bli på 350 kroner.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte dette akkurat nå, sier finanspolitisk talsmann Terje Breivik i Venstre til E24 fredag morgen.

Høyre og Frp har lenge stått fast ved at de ønsker en økt grense til 500-kroner.

KrF vil derimot ikke ha økt grense. I sitt alternative budsjett skrotet de forslaget helt og beholdt 200-kronersgrensen slik den står i dag.

Venstre foreslo 350-kronersgrense

Det er derimot Venstre som har foreslått en ny grense på 350 kroner. Nå kan det se ut som at det er deres forslag som har fått gjennomslagskraft i forhandlingene uten at detaljene hittil er kjent.

Etter å ha foreslått 500-kronersgrense i åtte år på rad snudde Venstre da de la frem sitt alternative budsjett 3. november.

– Vi har tatt til oss alle de innspillene som har kommet fra norsk detaljhandel. Vi vil detaljutrede virkningen av en økning i den tollfrie grensen til 500 kroner for norsk detaljhandel, før grensen økes, sa Terje Breivik dengang.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå