Star Tour: - Vi innstiller våre avganger lørdag

Pakketuroperatørene er i full beredskap natt til lørdag, mens UD har satt krisestab og fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.


<p><b>FORSØK PÅ MILITÆRKUPP:</b> Tyrkiske myndigheter har bekreftet at det pågår et forsøk på militærkupp i Tyrkia. Situasjonen er svært uoversiktelig for øyeblikket.</p>

FORSØK PÅ MILITÆRKUPP: Tyrkiske myndigheter har bekreftet at det pågår et forsøk på militærkupp i Tyrkia. Situasjonen er svært uoversiktelig for øyeblikket.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter UD frarådet reiser til Tyrkia. 

Pakkereiseselskapet Star Tour har for tiden 997 norske gjester i Antalya og Dalaman i Tyrkia.

Aspengren sier til E24 at selskapets gjester melder om normale tilstander i disse områdene.

Ving har 2.440 norske turister i Tyrkia akkurat nå.

– Vi har full beredskap her med å få samlet informasjon, slik at vi kan ta noen beslutninger. Vi er opptatt av de og de som har planer om å reise i lørdag, sier Mari-Anna Zachrisson, kommunikasjonsrådgiver i Ving til E24.

Det foregår et militært kuppforsøk i Tyrkia, og situasjonen er uavklart.

– Flyplassene i Istanbul og Ankara er stengt. Hva er situasjonen for flyplassen i Alanya-provinsen?

– Vi har ingen informasjon om at Alanya flyplass er stengt, sier Zachrisson.

UD fraråder alle reiser

Natt til lørdag gikk utenriksdepartementet ut med et nytt reiseråd i lys av fredagens hendelse. Nå fraråder UD alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendig, melder UD på sine hjemmesider.

«Norske borgere i Ankara oppfordres til å holde seg i ro og følge med på lokale nyheter. UD har satt krisestab», Skriver departementet på Twitter.

UD ber nordmenn videre registrere seg på .

«For reisespørsmål, kontakt flyselskap. Ved behov for akutt bistand ring: 23952395»

SAS: – Følger utviklingen nøye

Klokken 00.10 skulle et Turkish Airlines/SAS-fly etter planen ta av mot Istanbul. Flyet har klokken 00.30 ennå ikke lettet, ifølge Osl.no.

SAS sier til E24 at de foreløpig ikke har bedt flyet om å bli stående på bakken, men utelukker ikke at det kan bli kalt hjem.

– Vi følger utviklingen nøye og venter på bedre informasjon om hvordan situasjonen ser ut før vi tar noen avgjørelser. Vi ønsker å være sikre på at den avgjørelsen vi tar er rett, sier en talskvinne for SAS til E24 ved midnatt.

Ifølge Oslo Lufthavn har tre fly lettet fra flyplassen til Istanbul fredag. Flyselskapene som opererer rutene er Turkish Airlines/SAS og Pegasus Airlines.

Norwegian har en rute til Antalya klokken 06.00 i lørdag morgen.

En talsperson for Norwegian sier situasjonen er uavklart, og at flyselskapet jobber med å samle informasjon forløpende. Norwegian venter til lørdag med å beslutte hvilke konsekvenser kuppforsøket får for selskapets flyginger.

Både Lufthansa og British Airways skriver at flyene på vei til Tyrkia vil snu og komme hjem, ifølge Reuters.

Redusert kapasitet i år til Tyrkia

Fatale terroranslag i Istanbul og Ankara det siste året har gitt et skarpt fall i turismen til landet.

Feriebyene langs Middelhavet er tradisjonelt blant de mest populære charterdestinasjonene til nordmenn. Ifølge UD foretas over 400.000 reiser fra Norge til Tyrkia hvert år.

Men på grunn av terrorfrykt er det atskillig færre som har tatt turen til Tyrkia i år.

De største pakkereiseselskapene har redusert kapasiteten med mellom 50 og 70 prosent, og flyselskaper har også redusert antall flyruter til Tyrkia på grunn av fallende  interesse.

Anslagsvis 5.500 nordmenn har feriebolig i Tyrkia.

Apollo har ennå ikke besvart E24s henvendelser.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå