Super Bowl ventes å gi digital bettingrekord

På grunn av nedstenging i forbindelse med pandemien ser gamblere til digitale arenaer for å vedde på kampen, noe som kan gi den sterkeste enkeltstående økningen for digitale pengespill noensinne.

Tom Brady har vunnet Super Bowl seks ganger og sikter mot sin syvende seier med sitt nye lag Tampa Bay Buccaneers.
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

American Gaming Association venter hele 63 prosent økning i forhold til fjoråret for online betting i forbindelse med Super Bowl, skriver Bloomberg.

Super Bowl er årets TV-begivenhet i USA hvor sluttspillfinalen i den nasjonale ligaen for amerikansk fotball, NFL, går av stabelen. Årets oppgjør står mellom regjerende mester Kansas City Chiefs og Tampa Bay Buccaneers.

Totalt forventes det at 23,2 millioner amerikanere plasserer veddemål til en totalverdi på 4,3 milliarder amerikanske dollar, vel 37 milliarder norske kroner - noe som riktignok er en betydelig nedgang fra fjorået da kasinoer og andre arenaer for fysisk betting var åpne.

Antall seere gjør begivenheten til en attraktiv arena for annonsører.
VG omtalte tidligere hvordan komikeren Will Ferrell «gikk til angrep» på Norge i en mye omtalt reklame for amerikanske el-biler. Det tok imidlertid ikke lang tid før statsminister Erna Solberg svarte at hun ønsket konkurranse fra USA velkommen.

Den 55. utgaven av Super Bowl går av stabelen klokken 00.30 norsk tid natt til mandag 8. februar.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at veddemålenes totalverdi i kroner var anslått til 370 milliarder. Det riktige er 37 milliarder. Feilen ble rettet klokken 15.37 6. februar 2021.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Super Bowl
 2. Betting
 3. Will Ferrell
 4. NFL
 5. Pengespill
 6. USA

Flere artikler

 1. Bitcoin over 60.000 dollar for første gang

 2. Tesla-shortere tapte over 320 mrd. i 2020: – Største jeg har sett

 3. Shortselgere tapte 2.000 mrd. kroner i fjor - mange gir nå opp

 4. Tesla steg kraftig da S&P 500 startet året med rekord

 5. Milliardsmell for Apple etter patentbrudd