Ferietillegg på dagpenger vil bli skattepliktig

Selv om det foreslåtte ferietillegget vil bli skattepliktig vil selve utbetalingen gjøres trekkfritt.

Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren, selv om ordningen fortsatt ikke er vedtatt.
Publisert:

– Nav har igangsatt arbeidet med en slik løsning, så dersom det blir vedtatt, ser det nå ut til at vi rekker utbetaling før sommerferien, sier beredskapsleder Yngvar Åshol i Nav til FriFagbevegelse.

Til E24 sier statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet at det foreslåtte ferietillegget på dagpengene vil bli skattepliktig.

– Feriepenger er skattepliktig og det vil også det foreslåtte ferietillegget på dagpenger bli. Men vi legger opp til at selve utbetalingen av ferietillegget skal gjøres trekkfritt, det vil si at det ikke skal gjøres et forskuddstrekk på ferietillegget i juni, sier han, og legger til:

– Dette vil kreve en hjemmel og det er vi i kontakt med Finansdepartementet om. Det er viktig å presisere at skatten for året sett under ett blir den samme selv om man velger å ikke trekke skatt i juni, sier han.

Les også

Tre personer siktet for grovt bedrageri av Nav – fikk 500.000 i koronastøtte

Etter politisk dragkamp på Stortinget ble det i februar klart at de rødgrønne partiene og Fremskrittspartiet fikk gjennom kravet om feriepenger på dagpenger til arbeidsløse og permitterte – men bare delvis.

Dagens forslag skal stemmes over i Stortinget, og det skal etter planen skje 26. april. Deretter skal regjeringen gi Nav beskjed om hvordan dette konkret skal gjennomføres.Arbeids- og sosialdepartementet arbeider med regelverket for ordningen som vil bli fastsatt midlertidig med hjemmel i folketrygdloven.

Parallelt med dette forbereder Nav seg likevel på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren.

Feriepengetillegget på dagpenger vil imidlertid ikke bli skattefritt, mener HR-selskapet Simployer som har analysert forslagene fra regjeringen.

«Dermed risikerer ansatte som har vært permittert, at store deler av ferietillegget spises opp av skattetrekk», skriver Simployer i en pressemelding.

I begynnelsen av april i fjor var 433.000 mennesker registrert som helt eller delvis arbeidsløse, eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om