Norske baller ble for vulgært for USA: «Kan bare bety én ting»

Da Comfyballs ville søke om å bli registrert varemerke i USA, sa patentkontoret stopp.

«KAN BARE BETY ÉN TING»: Nemlig testikler, fastslår amerikanerne i patentavslaget til det norske undertøysmerket.
Publisert:

– Det er en unik bokser. Den rammer inn utstyret og holder det på plass. Jeg tror de som synes navnet er upassende, er i mindretall, sier den norske skaperen av Comfyballs, Anders Selvig (42) fra Rykkinn til E24.

USA er landet som har gitt oss hitlåter som Jerry Lee Lewis' «Great Balls of Fire» og Southparks «Chocolate Salty Balls». Det viser seg derimot at landet ikke er klar for det norske undertøysmerket.

Les også

Disse merkelige patentene gir amerikanerne hodepine

– Kan bare bety testikler

ER LIKE COMFY: Comfyballs-skaper Anders Selvig (42) sier han ikke lar seg stanse av patent-nei i USA og vurderer nå å heller søke om mindre støtende varemerker.

Tidligere i år søkte selskapet om å registrere varemerket i USA også, men patentkontoret svarte at de ikke ville godta varemerket, fordi at det var for vulgært, ifølge The Telegraph.

«I denne konteksten kan dette bare bety en ting, og det er at en manns testikler, eller «baller» vil ha det komfortabelt i søkerens undertøy», skriver amerikanske myndigheter, som fortsetter:

«Når ordet blir brukt på denne måten, har det en støtende mening»

– Virker vilkårlig

– De synes det er umoralsk og vulgært fordi det inneholder ordet «balls». Det er litt interessant, for det er mange andre merkevarer som inneholder det ordet. Dette virker litt vilkårlig, mener Selvig.

Comfyballs ble lansert i Norge i august i fjor. Siden har det kommet ut for salg i Australia og New Zealand.

Les også

Norsk spillsensasjon fra 300.000 til 16 millioner brukere på ett år

Selvig sier det frister å få rammet inn utstyret til amerikanerne også.

– Er dette krise?

– Nei da. Foreløpig har vi ikke kommet oss ut i butikkene i Norge heller, kun i nettbutikk. Men på sikt har vi jo planer om å bygge ut dette til flere nisjemerkevarer, og da hadde det ikke vært dumt å få det patentbeskyttet i USA, sier Selvig.

I Norge har Comfyballs-gründeren varemerkebeskyttet «PackageFront», og han sier de nå snuser på muligheten for å bruke et alternativt merkenavn over dammen som amerikanerne finner mindre støtende.

– Én mulighet er «Comfypals».

Publisert: