4.000 Storebrand-kunder fikk en uke på å flytte aksjene sine

Andre meglerhus blir nå oppringt av Storebrand-kunder som må finne et annet tilholdssted for aksjebeholdningen sin.

MÅ FLYTTE: Storebrand slutter å tilby VPS-konto til sine kunder. Dermed må rundt 4.000 nå flytte aksjene sine til andre banker eller meglerhus.

Stian Lysberg Solum
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

– Vi har sendt ut brev til rundt 4.000 kunder for en ukes tid siden. Disse må nå overføre aksjene sine til en annen VPS-konto hos en annen leverandør, kommunikasjonssjef for sparing og pensjon i Storebrand, Bjørn Erik Sættæm.

Han bekrefter overfor E24 at Storebrand nå avvikler tilbudet om såkalt VPS-konto: Kontoen man må ha for å kunne handle verdipapirer som er registrert hos Verdipapirsentralen.

Avviklingen påvirker bare enkeltaksjer som kundene eier, og ikke andeler i fond som man har kjøpt gjennom Storebrand.

– Liten del av kundemassen

Han understreker at Storebrand ikke slutter med fondsløsningene sine, så kundene kan fortsatt spare i obligasjons-, aksje- og kombinasjonsfond gjennom en fondssparekonto.

– Vi selger fortsatt verdipapirfond og pensjonsspareløsninger, så dette er snakk om enkeltaksjer og eiendomsfond som har vært registrert i en VPS-konto, sier Sættem og legger til:

– Vi har flere hundre tusen kunder på de forskjellige fondsløsningene våre, så de 4.000 VPS-kundene er en relativt liten del av vår kundemasse.

E24 har testet seks tjenester for aksjehandel på nett - sjekk resultatet

Kommunikasjonssjef for sparing og pensjon i Storebrand, Bjørn Erik Sættem.

– Burde dere gitt kundene mer enn en ukes varsel på dette?

– Vi har fått noen reaksjoner på at det har vært kort varsel og vi er enige om at fristen burde vært lenger. Fristen er for øvrig basert på frivillighet. Vi kommer til å ta kontakt med de kundene som overgår fristen vi har satt, slik at vi kan forlenge fristen og hjelpe dem med overgangen, sier Sættem og forsikrer at ingen skal få tvangssolgt aksjene sine.

Sluttet med aksjehandel

Årsaken til at Storebrand slutter med VPS-kontoføring er at de for knappe tre år siden sluttet å tilby netthandel med aksjer.

– Siden vi ikke lenger tilbyr våre kunder å handle enkeltaksjer til våre kunder, så er det heller ikke naturlig å videreføre VPS-kontoløsningene, sier Sættem.

Storebrand bekrefter at det er penger å spare på å avvikle VPS-tilbudet ettersom banken ikke lenger tilbyr aksjehandel uansett.

Etter det E24 kjenner til merker andre meglerhus som Nordnet og andre aktører nå en pågang av Storebrand kunder som ønsker å åpne VPS-konto. For alle er det imidlertid ikke helt uproblematisk å flytte. Enkeltaksjer skal gå uproblematisk, men det kan være mer jobb med å flytte over enkelte børsnoterte fond eller andre instrumenter man har hatt i VPS-kontoen hos Storebrand.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Storebrand

Flere artikler

  1. Snart stenger skattevinduet for aksjesparere

  2. Forlenger frist for enklere aksjesparing

  3. Aksjesparekonto på 1-2-3

  4. Annonsørinnhold

  5. – Man kan jo spørre seg om hva som er poenget

  6. Forbrukerrådet: – Dette har komplisert IPS-sparingen