Nå endrer Facebook liker-knappen

Facebook vil tilby brukerne et bredere utvalg av følelser fremover. Endringene vil rulles ut i løpet av de neste ukene.

BLIR MER FØLSOM: Facebook, her ved administrerende direktør Mark Zuckerberg, vil tilby brukerne et bredere utvalg av følelser fremover.
Publisert: Publisert:

I tillegg til liker eller «like»-knappen som Facebook i dag operer med, vil det også komme seks nye alternativer til brukerne.

De nye alternativene består av seks såkalte emojis, som da skal kunne dekke et bredere spekter av følelser enn likerknappen.

Blant alternativene er et smilefjes, et trist fjes, et overrasket fjes, et sint fjes, et latterfjes og et hjerte.

Les også

Mark Zuckerberg er nå den sjette rikeste på jordkloden

Sjefproduktutvikler Chris Cox i Facebook bekrefter til Bloomberg at endringene vil rulles ut i løpet av de neste ukene. Foreløpig har ikke teknologigiganten kommet med en spesifikk lanseringsdato. Ifølge nyhetsnettstedet startet Facebook med å finne ut hvilke korte reaksjoner som var mest vanlige. Et mål for Facebook skal være å skape et universelt vokabular som lar folk uttrykke følelser når de scroller seg gjennom nyhetsfeeden sin.

For å sikre færrest mulige barnesykdommer med det nye «følelsessystemet», har Facebook testet ut tjenesten i flere måneder allerede blant utvalgte testbrukere. Ifølge produktutvikler Cox var terrorangrepet mot Paris systemets tøffeste prøve så langt. Brukerne hadde mulighet til å bruke andre knapper enn like-knappen den dagen, og det gjorde også testbrukerne.

– Det føltes annerledes å bruke Facebook på den dagen, sier Cox til Bloomberg.

Les også

Facebook doblet resultatet i forrige kvartal

Les også

Facebook oppretter eget kontor i Norge

Les også

I år vil Mark Zuckerberg bygge sin egen robot-butler med kunstig intelligens

Les også

Norges største bank: - Vi skrur av intranett i januar

Publisert:

Her kan du lese mer om