Forsikringsselskaper: Ikke bestill ferieturen ennå!

Regjeringen åpner opp for reiser mellom Schengen og EØS-land med lav smittespredning. Forsikringsselskapene fraråder likevel nordmenn å bestille ferie til land med reiserestriksjoner.

FRARÅDER Å REISE: Ferieglade nordmenn blir oppfordret til å ikke bestille ferie til land med reiserestriksjoner.
Publisert:

Regjeringen kunngjorde på dagens pressekonferanse at de ville åpne opp for reiser til land og regioner i EØS og Schengen med lav smittespredning fra og med 15. juli.

– Regjeringen har besluttet at vi fra 15. juli tar sikte på å fjerne karantene fra hele Schengen og EØS-området, sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen.

Selv om regjeringen nå letter på reiserådene, fraråder Utenriksdepartementet fremdeles alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendig.

Flere forsikringsselskaper ber nordmenn om å avvente med å bestille ferie til utlandet.

Les også

Norge og store deler av Europa åpner 15. juli – med forbehold

NORGESFERIE: Reiseglade nordmenn må enn så lenge belage seg på Norgesferie. Bildet viser Fornebustranda med Storøyodden badeplass.

– Fraråder å reise

– Vi fraråder våre kunder å reise til land med reiseråd, da det kan være mange restriksjoner, mangel på medisinsk hjelp og vi kan ikke garantere for tryggheten. Skulle de likevel reise, vil reiseforsikringen dekke ordinære hendelser som ikke har med corona å gjøre, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, i en pressemelding.

Fremtind er forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

– Det vil si at øker smitten i et område, og UD bestemmer seg for å ikke heve reiserådet dit likevel, så får du ikke igjen avbestilling av reise på forsikring. Dette er fordi du har bestilt billetter mens det fortsatt var et reiseråd til landet, sier Nielsen videre.

FRARÅDER: Skadeforebygger i Fremtind, Therese Nielsen, fraråder sine kunder å reise til land med reiserestriksjoner.

Dekker ikke corona

– Vi anbefaler sterkt at nordmenn følger reiserådene til UD. Men hvis du av en eller annen grunn er i eller har tenkt deg til utlandet, så vil vi erstatte på vanlig vis, med unntak av covid-19, sier Bjarne Aani Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Gjensidige eier også forsikringsselskapet Gouda.

Også Storebrand opplyser til VG om at deres reiseforskning ikke dekker land med reiserestriksjoner.

– Utgangspunktet er at våre vilkår følger UDs reiseråd. Reiseforsikringen gjelder i de landene og områdene myndighetene åpner opp for å reise til, sier Synnøve Hjelle Halkjelsvik, presseansvarlig i Storebrand til VG og legger til:

– Reiseforsikringen gjelder ikke dersom kunden reiser til et land som UD har utstedt reiseråd til.

– Ha litt is i magen

Europeiske Reiseforsikring som er en del av If ber også ferieglade nordmenn om å avvente med å bestille ferie til utlandet av hensyn til den pågående koronasituasjonen.

– Vi oppfordrer feriesultne nordmenn til å ha litt is i magen, gjerne i dobbel forstand. Kjøper man en reise nå før 15. juli og det er rødt lys på det aktuelle området ved avreise, gjelder ikke reiseforsikringen på reisen. Man får da heller ikke dekket avbestillingen, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring til VG.

– Viktige ting som offentlig og privat sykehuskapasitet og infrastruktur kan være påvirket i områder UD fortsatt fraråder å reise til. Disse reiserådene skal man respektere, og her vil ikke forsikringen heller gjelde, sier Handeland i en pressemelding.

IS I MAGEN: Kommunikasjonsrådgiver i Europeisk Reiseforskring, ber feriesultne nordmenn om å ha litt is i magen.

Handeland sier videre at reiseforsikringen vil kun gjelde i de landene og områdene som myndighetene åpner opp for å reise til.

– Så før man planlegger en reise må man selv forsikre seg om at det stedet man ønsker å dra til er blant disse, sier han.

– Vi dekker avbestillinger til områder som omfattes av reiseråd så lenge det aktuelle rådet står, samt i syv dager etterpå. Dette gjelder reiser kjøpt før reiserådet kom 14. mars. På den måten kan kundene vente så tett opptil avreise som mulig med å bestemme seg, i håp om at situasjonen kan endre seg, avslutter han.

Publisert: