1-roms på 15 kvadrat uten toalett solgt for 1,8 millioner

Kvadratmeterprisen kom på 120.000 kroner for den lille Bislett-leiligheten. Det er den høyeste prisen megleren har solgt en bolig uten bad for. 

IKKE AKKURAT ROMSLIG: Sengen er bygget opp over et skaparrangement.
Publisert:

På Bislett i Oslo ble en 15 kvadratmeter stor leilighet solgt for 1,8 millioner kroner tirsdag - 300.000 kroner over prisantydning.

Det til tross for svært betydelige mangler: Sammen med de 19 andre leilighetene i samme etasje må man som beboer dele på åtte toaletter og tre bad.

- Det er en liten leilighet som åpenbart kommer til kort på en del fasiliteter, men dette er en leilighet som ligger svært sentralt i Oslo. Her er det vanskelig å få leiligheter til under to millioner. Det er det som gjør at man får en så høy pris, sier megler Lars Jakob Aarak i Privatmegleren til E24.

TV 2 omtalte saken først.

Det dobbelte av Obos-snittet

Med en salgssum på 1,8 millioner kommer kvadratmeterprisen på 120.000 kroner. For å sette det i perspektiv:

  • I 2018 var kvadratmeterprisen på nye og brukte eneboliger på henholdsvis 35.000 og 25.000 kroner for hele landet.
  • I mars var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 63.993 kroner.

Aarak forteller at dette er den minste leiligheten han har solgt, men at han har vært involvert i høyere kvadratmeterpriser gjennom salg av Tjuvholmen-leiligheter.

Sett fra inngangsdøren.

- Jeg har imidlertid aldri solgt en leilighet uten bad for en høyere kvadratmeterpris, sier han.

Tror på videre prisgalopp

Mange vil kanskje karakterisere summen som spinnvill. Aarak mener på sin side at det er mer å gå på.

- Jeg tror vi ikke har sett taket når det gjelder pris per kvadratmeter. Husk at dette Oslo og at vi bor i verdens rikeste land. I andre hovedsteder, som Stockholm og London, er prisene enda høyere, sier megleren - som på linje med alle med samme yrke har en interesse av å snakke opp markedet.

I Prognosesenteret tror de prisveksten i boligmarkedet er over - for i år. Sjeføkonom Nejra Macic forventer at boligprisene skal svakt nedover fra april og at rentehevingene som en rekke banker har innført etter hvert vil begynne å bite.

– Det vil bli mindre aktivitet, færre på visning og lavere interesse, sa Macic etter onsdagens ferske tall fra Eiendom Norge.

De viste en prisoppgang på 0,7 prosent i mars.

Les flere saker om bolig på Dine Penger+

Ikke la deg friste av forsøk på boligkupping

– Kupping handler om at kjøpere forsøker å snike i køen for å få en bedre pris, sier NEF-direktør Carl O. Geving, og anbefaler at man bør tenke seg om en ekstra gang før man sier ja til forhåndsbud. Les saken her.

Slik vinner du budrunden uten å gå på en boligsmell

Her er ekspertenes beste råd til hvordan du kan sikre deg boligen du drømmer om – på en trygg måte, og til en mest mulig riktig pris. Les guiden her.

Dette bør du vite hvis du vurderer å kjøpe oppussingsobjekt

Det er lett å tenke at oppussingsobjekter kan være en billigere inngang til boligmarkedet. Det er imidlertid en del feller å gå i for den som tar sjansen på å gi seg i kast med et slikt prosjekt. Les saken her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om