Ap vil gi studenter lisensrabatt

Arbeiderpartiets mediepolitiske utvalg foreslår å gi unge en myk start på livet som lisensbetaler, med studentpris på lisensen.

LISENSDEBATT: Debatten går om hvordan NRK, her representert med hovedkontoret på Marienlyst i Oslo, skal få inn lisenspengene.
Publisert: Publisert:

– Det første møtet med NRK-lisensen er gjerne at man får en kontrollør på døra til kollektivet, eller får en regning i postkassa og forsøker å finne løsninger for ikke å betale avgiften, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Thorstein Tvedt Solberg til Dagsavisen.

Han er medlem av Arbeiderpartiets mediepolitiske utvalg, som er blitt enige om forslag til ny mediepolitikk for Arbeiderpartiet framover.

Utvalget ønsker en husstandsavgift, slik at alle husstander uavhengig om de har TV må betale for NRK, men studentene skal få rabatt på denne.

– Jeg tror vi vil kunne få inn mer penger, selv om vi gir studentene rabatt, sier Solberg.

– For oss som er opptatt av NRK, og at vi skal ha en finansieringsordning som folk har tiltro til, så må vi skape en myk start på livet med NRK-lisens, sier han.

Les også:

Snart kommer skattepengeneSlik kan du slippe å betale NRK-lisensenSlik får du kontroll over økonomien i januarDobbel NRK-lisens hvis du ikke betaler

Publisert:

Her kan du lese mer om