Nå får en halv million nordmenn skatteoppgjøret

I dag starter utsendingen av 8,3 milliarder skattekroner.

Skattepenger. Fikk du ikke skatteoppgjør i juni, kan det hende du får det i dag.

Foto: Sjur Jansen
  • Ida Aamodt-Hansen
Publisert:

Penger tilbake? Fikk du ikke skatteoppgjøret i juni, har du en ny sjanse nå. Onsdag 6. august starter Skatteetaten utsendingen av neste pulje av skatteoppgjøret.

Det vil si at oppgjøret er klart for 235.000 næringsdrivende og 360.000 lønnstakere og pensjonister i dag.

- Dette er årets første skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller, mens de fleste lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret 25. juni. De som leverte selvangivelsen på papir får også skatteoppgjøret fra i dag, sier presseansvarlig i Skatteetaten, Anne Kirkhusmo.

Les også: 72.000 næringsdrivende kan få feil skatt

Sjekk på Altinn. Deretter sender de ut resterende oppgjør fortløpende frem til 15. oktober. Du blir varslet med SMS eller epost når oppgjøret ditt er klart.

Anne Kirkhusmo, presseansvarlig i Skatteetaten.

Foto: Bård Brinchmann Løvvig

Du må logge deg inn i Altinn for å se skatteoppgjøret ditt. Sjekk om du har fått med de endringene du gjorde i selvangivelsen. Er du uenig i endringene fra Skatteetaten, kan du klage.

Les også: Blakk etter ferien? Slik kommer du over kneika

20.000 tilbake i snitt. - I denne puljen med skatteoppgjør er det totalt 413.000 skattytere som har penger til gode og de får tilbakebetalt i snitt 20.000 kroner, totalt 8,3 milliarder kroner, sier Kirkhusmo.

- De 154.000 som får restskatt, må betale totalt 6,1 milliarder kroner, i snitt 40.000 kroner, forteller hun.

Les også: Rådyrt å jobbe for mye i sommer for studenter

Hvem får det nå? Leverte du skatteoppgjøret på papir, får du oppgjøret tidligst nå. Andre årsaker til at du ikke fikk skatteoppgjøret i juni, kan være at du har gjort større endringer i selvangivelsen som tar tid å behandle.

Næringsdrivende og deres ektefeller får skatteoppgjøret tidligst i august. Det samme gjelder de som søkte om utsettelse for å levere selvangivelsen eller dersom din selvangivelse er tatt ut i kontroll.

Ifølge Skatteetaten er disse tilfeldig utvalgte selvangivelser.

- Skatteetaten kan dessverre ikke gi en dato for når hver enkelt selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får oppgjøret sitt, hverken på skattekontoret eller på telefon, sier Anne Kirkhusmo.

- Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse en har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den, sier hun.

Les også: Slik unngår du å bli krevd restskatt-rente

Når kommer pengene på konto? De fleste som har penger tilgode vil få de på konto i dag eller de nærmeste dagene. Pengene sendes ut fra de kommunale skatteoppkreverne, og de har to uker på seg til å betale ut pengene.

De som får restskatt får tilsendt betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1.000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Les også: En av to kjenner ikke til egen rente for sparing

Restskatt over 1.000 kroner? Fikk du over 1.000 kroner i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist tre og åtte uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er seks uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Her kan du lese mer om

  1. Skatter og avgifter

Flere artikler

  1. Snart kommer skattepengene

  2. 72.000 næringsdrivende kan få feil skatt

  3. I dag får nordmenn tre milliarder kroner på konto

  4. Annonsørinnhold

  5. 28,6 milliarder
    skattekroner på vei

  6. Nå kommer skattepengene