2,7 millioner kan vente seg penger igjen på skatten

Fra og med i dag har alle skattytere tilgang til selvangivelsen i Altinn. Den store majoriteten får gode nyheter når vi går inn for å sjekke.

RESTSKATT: Nærmere 700.000 kan vente seg baksmell på skatten i år. Foto: Dine Penger

  • Astrid Dalen
Publisert:,

Er du kanskje en av de over 145.000 som har sjekket selvangivelsen siden midnatt 1. april, og funnet ut at du får igjen penger på skatten i år?

Det er du ikke alene om, viser tall som Dine Penger har fått fra Skatteetaten.

12.000 tilbake i snitt. De foreløpige skatteberegningstallene viser nemlig at 2.665.566 - eller nesten 2,7 millioner - skattytere kan vente seg penger tilbake på skatten i år. Totalt er det nesten 4,6 millioner skattytere i Norge.

De foreløpige tallene viser at nærmere 33 milliarder kroner skal betales tilbake til skattyterne, og at de som får igjen penger kan vente seg i snitt 12.365 kroner.

Gå grundig gjennom. Dersom du har skummet gjennom selvangivelsen nå som den er gjort tilgejngelig for alle gjennom Altinn, og slått deg til ro med at du får penger igjen, bør du tenke om igjen.

Du kan gå nemlig gå glipp av mange skattekroner, dersom ikke alle fradrag er med, eller noen av tallene i den ferdigutfylte selvangivelsen er feil.

- Det er viktig at folk ikke betaler for mye skatt. Vi oppfordrer alle til å sjekke at opplysningene i selvangivelsen er fullstendige og korrekte, og til å føre opp beløp som ikke er med. Du må særlig huske å få med fradragene som du kan ha rett på, er oppfordringen fra skattedirektør Hans Christian Holte.

Baksmell for 676.688. Noen må også betale restskatt, og de foreløpige tallene viser at 676.688 personer kan vente seg baksmell i år.

Totalt viser tallene at skattemyndighetene skal ha igjen over 13 milliarder kroner fra personer som skylder skatt, og at disse i snitt må betale tilbake 19.411 kroner.

Les også:Skattetaten vil sende ut færre papir-selvangivelser

Pengene på konto. Er du en av dem som får penger igjen på skatten, får du pengene inn på konto når skatteoppgjøret ditt er klart.

Første skatteoppgjørsdato er 25. juni, neste er 6. august og siste oppgjørsdato er 15. oktober. I august og september er det løpende skatteoppgjørspuljer.

Over 80 prosent kan vente seg skatteoppgjøret allerede i juni.

Skattedirektørens tips: Slik sparer du skatt

Sent skatteoppgjør. Dersom du må vente lenger på ditt skatteoppgjør, kan det blant annet skyldes at det mangler opplysninger i selvangivelsen eller at du kan ha blitt tatt ut til kontroll.

Det vil selvsagt også føre til forsinkelser, dersom du har en komplisert selvangivelse med mange vedlegg - da det i så fall ta lengre tid å behandle den.

Leverer du selvangivelsen på papir, kan du ikke vente deg skatteoppgjøret før tidligst august.

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerspørsmål
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ingen garanti for at alle fradrag er tatt med: Sjekk selvangivelsen nøye uansett

  2. Nå får en halv million nordmenn skatteoppgjøret

  3. Pendler- og reisefradragskalkulatorer nye av året: I morgen får 890.000 vite om de får igjen på skatten

  4. Annonsørinnhold

  5. 28,6 milliarder
    skattekroner på vei

  6. 100.000 nye registrerte e-brukere: 600.000 har allerede sjekket selvangivelsen